Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu, avertisment pentru ministrul sănătății și coordonatorul campaniei de vaccinare: Nu ar trebui să avem discuții despre valul patru al pandemiei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 iunie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu le-a transmis un mesaj, indirect, ministrului sănătății Ioana Mihăilă, și coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță. Șeful executivului a susținut, miercuri, că nu ar trebui adusă în discuție posibilitatea apariției unui al patrulea val al pandemiei în România, în condițiile în care există o cantitate suficientă de vaccin.

„Tot aud discuţii despre valul patru al pandemiei. Nu ar trebui să avem aceste discuţii. În România avem toate dozele necesare ca să se vaccineze toată lumea. Nu e obligatoriu, dar avem dozele de vaccin. Ne vaccinăm, nu mai avem val patru. Acest val patru există doar dacă nu vrem să ne vaccinăm. Vreau să lăsăm în spate pandemia”, a declarat Florin Cîţu, joi la Alba Iulia, citat de News.ro.

În contextul scăderii ritmului de vaccinare, Ioana Mihăilă și Valeriu Gheorghiță au vorbit despre posibila apariției unui al patrulea val al pandemiei. Pentru atingerea imunității de masă și implicit oprirea pandemiei este nevoie ca cel puțin 60-70% din populație să fie vaccinată.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW