Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu atacă USR PLUS, după scandalul din Parlament: Astfel de atitudini nu pot fi tolerate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu atacă USR PLUS, după scandalul de la ședința plenului reunit al Parlamentului de joi, 9 septembrie, când Florin Roman a fost forțat să se retragă de la conducerea ședinței. Premierul consideră că votanții partidului sunt dezamăgiți de alianța cu AUR.

L-am văzut ieri (joi – n.r.) în Parlament pe liderul USR PLUS stând pasiv şi uitându-se cum acei parlamentari fără mască bruscau un coleg de-al meu şi nu spunea nimic. Astfel de atitudini nu pot fi tolerate. Dan Barna avea posibilitatea în Parlament să pună stop acestor evenimente. Eu credeam că suntem la masă cu un partid pro-european, un partid care nu susţine violenţa de niciun fel în Parlamentul României. Din păcate, se pare că m-am înşelat“, a declarat Florin Cîţu, vineri, citat de News.ro.

Premierul susține că acțiunile membrilor AUR ar fi fost susținute de conducerea USR PLUS.

Eu sunt sigur că între membrii USR şi votanţii USR sunt oameni care gândesc şi simt ca noi, au viziuni pro-democraţie şi care nu cred că prin violenţă îţi impui punctul de vedere. Sunt sigur că acei oameni sunt dezamăgiţi că liderii lor Dacian Cioloş şi Dan Barna au decis să facă o alianţă cu AUR în Parlamentul României”, a adăugat prim-ministrul.

După ce joi a amenințat că va depune o plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale împotriva USR PLUS și AUR, după ce a fost înlăturat cu scandal de la conducerea ședinței plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, Florin Roman îi cere demisia președintelui Senatului.

Doamna Dragu a reluat abuziv şedinţa. O şedinţa, care ATENŢIE, a fost închisă, nu suspendată! A comis un abuz în serviciu. Nu putea face acest lucru decât in urma unui nou BPR. Este nu doar un mare abuz in serviciu, ci şi unul constituţional. Vom face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului! Vom raspunde solicitării CCR care a solicitat punctul de vedere al Parlamentului şi sunt convins 100% ca acest demers va fi declarat neconstitutional! Din acel moment, toţi cei care au încercat dărâmarea ordinii constituţionale prin forţa, huliganism şi abuz vor avea o mare, mare problema cu legea”, a amenințat Florin Roman, vineri, pe Facebook.

Context

Ședința de plen reunit al Parlamentului, în cadrul căreia a fost citită moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR, a fost suspendată imediat după ce a început, după ce liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, i-a cerut lui Florin Roman să se retragă de la conducerea ședinței și să-i lase locul președintelui Senatului.

Ulterior, spiritele s-au încins în plenul reunit al Parlamentului, iar Florin Roman s-a retras cu forța de la conducerea ședinței, locul lui fiind luat de Cristina Prună, de la USR PLUS.

De precizat este că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, i-a delegat atribuțiile vicepreședintelui Florin Roman, iar acesta a ținut, pentru o scurtă perioadă de timp, ședința plenului reunit, chiar dacă era prezentă și Anca Dragu, președintele Senatului.

După ce spiritele s-au calmat, Anca Dragu a reluat ședința plenului reunit al Parlamentului.

CITEȘTE ȘI: Scandal în Parlament, înainte de citirea moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR / UPDATE Anca Dragu: Nu m-am așteptat la o încercare de preluare a puterii

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW