Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu anunță noi măsuri, în contextul creșterii prețurilor la energie: S-ar putea să reducem TVA-ul pentru IMM-uri

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 octombrie 2021

Prim-ministrul interimar Florin Cîțu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținută sâmbătă, 16 octombrie, că TVA-ul plătit de întreprinderile mici și mijlocii (IMM) ar putea fi redus de la 19% la 5% pe o perioadă de 6 luni, în contextul creșterii prețurilor la energie, dacă Ministerul Finanțelor va aproba măsura.

Dacă Ministerul Finanțelor este de acord, s-ar putea ca temporar, pentru o perioadă de 6 luni de zile, să reducem TVA pentru IMM-uri(…)Temporar, dacă Ministerul Finanțelor spune că e ok, am putea să reducem TVA de la 19 la 5% pentru IMM-uri”, a anunțat premierul interimar, sâmbătă.

În ceea ce privește măsurile deja anunțate, de plafonare a prețurilor la energie și de amânare a facturilor, premierul interimar a precizat că ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, le va prezenta luni în Parlament.

Căutăm și venim cu aceste soluții, dacă nu am fi avut mai multe resurse la buget, nu am fi putut să le implementăm(…)Facem aceste măsuri fără să alimentăm deficitul, agențiile de rating au încredere că putem reduce deficitul”, a adăugat Florin Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW