Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, dacă va fi atins pragul de 5 milioane de cetățeni vaccinați anti COVID: Masca de protecție nu va mai fi obligatorie la birou. Evenimentele private ar putea fi reluate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 mai 2021

Prim-ministrul a anunțat, miercuri, o serie de propuneri pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, dacă România va atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate. Florin Cîțu susține că angajații companiilor mari nu vor mai fi nevoiți să poarte masca de protecție la birou și că evenimentele private ar putea fi reluate. 

Vineri o să fie comitetul interministerial și acestea sunt propunerile, pe care le vom discuta cu Ministerul Sănătății, MAI, chiar și Ministerul Justiției. Eu am spus cum aș vedea eu lucrurile, acestea sunt propuneri. Există un mod de a motiva populație, fiecare țară are un mod de a motiva populație, dacă Germania e ok să aibă beneficii pentru persoane vaccinate, putem și noi. E normal ca restricțiile să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Premierul susține că una dintre propunerile aflate pe masa Comitetului interministerial pentru Revenirea României la Normalitate de la 1 iunie ar fi ca angajații companiilor mari să nu mai fie nevoiți să poarte masca de protecție la birou, dacă vor fi vaccinați.

Eu cred că se poate face, dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate, să se stea fără mască”, a precizat Cîțu.

O altă propunere anunțată de Florin Cîțu, ar fi reluarea evenimentelor private de la 1 iunie, la care să participe doar persoanele vaccinate.

În schimb, prim-ministrul a precizat că, în cazul în care România nu va atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, restricțiile aflate în acest moment în vigoare nu vor fi ridicate.

Nu vom ridica, vom merge mai departe, dar nu cred, dorința noastră, a românilor, e mult mai mare să revenim la realitate”, a răspuns premierul, întrebat ce se va întâmpla dacă România nu va atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW