Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu anunță eliminarea unor sporuri din legea salarizării și introducerea criteriilor de performanță

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 3 februarie 2021 Etichete: ,

Premierul Florin Cîțu anunţă că Guvernul va elimina anumite sporuri din legea salarizării, urmând să fie introduse criterii de performanță.

„Am descoperit sporuri despre care nu știam că există, cea mai importantă prevedere din legea salarizării va fi legată de introducerea criteriilor de performanță. Un exemplu îl reprezintă sporurilor pentru condițiile vătămătoare, acestea însemnă lucruri pe care noi le facem în fiecare zi. Să scrii la calculator e un spor vătămător. Vor dispărea aceste sporuri. Sporurile sunt bune, reprezintă o motivație, dar când sunt legate de criterii de performanță, nu când stau în pixul managerului și sunt date fără niciun fel de criteriu, fără respectarea unor norme”, a spus premierul la finalul ședinței de guvern.

Florin Cîţu susţine că legea bugetului de stat pentru 2021 va repara „anomalii” din legislaţie, menţionând că în perioada 2016-2020 cheltuielile cu salariile s-au dublat.

„Veniturile nu s-au dublat în ultimii 4 ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Trebuie să reașezăm structura economiei, să continuăm să investim, un buget care are în vedere doi ani: 2021-2022. Ce implementăm în 2021 va avea efecte în 2022”, a spus Cîţu.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW