Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu amenință cu alegerile anticipate, dacă Guvernul Ciucă nu va fi susținut de PSD sau USR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2021

Florin Cîțu a declarat luni, 25 octombrie, că PSD și USR sunt cele responsabile, în acest moment, pentru a rezolva criza politică, cerându-le parlamentarilor celor două partide să voteze soluția propusă de PNL, anume un guvern minoritar sub conducerea lui Nicolae Ciucă, precizând că, în caz contrar, se va ajunge la alegeri anticipate.

Vor continua aceste discuții, mandatul premierului desemnat e de a negocia(…), de a găsi susținerea pentru un guvern minoritar, construit în jurul PNL-UDMR. Programul de guvernare e aproape gata, acolo sunt lucruri pe sunt sigur că le pot susține parlamentarii în Parlamentul României, pentru că sunt lucruri făcute pentru români, nu e doar un program politic”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele PNL consideră că partidul pe care îl conduce a făcut o mișcare „curajoasă și matură” când l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru.

E vorba de maturitate politică, este vorba de situația prin care trece România și nu e niciun argument, astăzi, când avem un guvern condus de un premier desemnat care a adus în jurul său voturile minorităților, UDMR, să nu fie votat de parlamentarii PSD și USR(…)Știm foarte bine că PSD a zis că nu vrea la guvernare, nu ar exista niciun argument să vină cu această cerință, iar USR a plecat de la guvernare. Soluția astăzi este acest guvern minoritar condus de domnul Nicolae Ciucă și să trecem peste această iarnă”, a precizat liderul PNL.

Florin Cîțu a amenințat că, dacă guvernul propus de Nicolae Ciucă nu va fi votat în Parlament, vor fi declanșate alegerile anticipate.

Există o alternativă, pe care nu și-o dorește nimeni, dar e o alternativă reală. Dacă acest guvern nu trece, nu putem să evităm alegerile anticipate. Atunci, vă spun, responsabilitatea trecerii României cu un guvern minoritar într-o perioadă dificilă este a celor de la USR și PSD. Dacă ei doresc acest lucru, să le spună românilor că își doresc, atunci se va întâmpla”, a amenințat Cîțu.

Liderul liberalilor a anunțat că Biroul Politic Național al partidului se va întruni într-o ședință luni seară sau marți dimineață pentru a discuta condițiile în care va putea fi flexibilizat mandatul premierului desemnat, pentru a facilita negocierile cu PSD și USR.

Cîțu a precizat că nu va susține scenariul în care PSD va intra la guvernare alături de PNL.

USR a avut mereu această variantă, putea să o facă înainte să voteze o moțiune împotriva PNL. PNL a făcut o concesie majoră, e nevoie ca USR să arate românilor că sunt maturi și să susțină acest guvern(…)Dacă una din aceste măsuri va duce la distrugerea imaginii, percepției și viitorului PNL, nu o voi susține”, a adăugat premierul interimar.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW