Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Alianța cu PSD nu a fost una pe care să pot să o diger. Apetitul pentru reforme a fost doar la mine

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 4 aprilie 2022

Florin Cîțu, fostul președinte al Partidului Național Liberal, a lansat luni, 4 aprilie, o serie de critici la adresa social-democraților și a liberalilor care au susținut coaliția cu PSD, în contextul demisiei de la șefia partidului. 

„Nu pot să spun decât 2 lucruri: e clar că pentru mine alianța cu PSD nu a fost una pe care am putut să o diger, ceva normal, iar măsurile populiste nu le voi putea susține niciodată, din nicio poziție, ele vor distruge economia”, a declarat, luni, Florin Cîțu, în cadrul unei declarații de presă susținută la Parlament.

Totodată, Florin Cîțu a lansat un atac și la adresa colegilor de partid, adăugând că a fost singurul cu un „apetit pentru reforme”, menționând o serie de reforme incluse în PNRR, printre care cea a salarizării sau cea a pensiilor.

„În PNL sunt oameni care s-au opus atunci alianței cu PSD pe aceleași motive, cred că s-au schimbat, vor merge lângă PSD. Al doilea lucru – s-a văzut clar că apetitul pentru reforme a fost doar la mine (…) lucruri pe care sunt bucuros că le-am băgat în PNRR, dar se pare că doar eu doresc să fac aceste reforme”, sunt atacurile lansate de fostul lider al PNL.

Context

Florin Cîțu a demisionat sâmbătă, 2 aprilie, din funcția de președinte al Partidului Național Liberal, după ce mai multe organizații ale PNL i-au cerut retragerea de la conducerea partidului.

Gheorghe Flutur a fost votat în unanimitate președinte interimar al PNL, iar în data de 10 aprilie va avea loc Congresul Extraordinar pentru alegerea noii conduceri a partidului.

Demisia acestuia din conducerea PNL vine la nici 7 luni de la Congresul în care l-a învins pe Ludovic Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW