Thursday, January 20, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu, al doilea și al patrulea om în stat / Premierul interimar, ales la șefia Senatului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 noiembrie 2021

Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, a fost numit marți, 23 noiembrie, în funcția de președinte al Senatului, fiind votat de noua majoritate formată din PNL, PSD și UDMR. Proaspăt revocată din funcție, Anca Dragu a anunțat că va ataca decizia la Curtea Constituțională a României. 

După ce a renunțat la funcția de prim-ministru, în cadrul negocierilor pentru formarea unui nou Guvern alături de PSD, social-democrații și liberalii l-au consolat pe Florin Cîțu cu funcția de președinte al Senatului.

Astfel, liderul PNL va ocupa concomitent funcția de președinte al Senatului și cea de premier interimar, până la votul de învestitură pentru Guvernul Ciucă, ce ar urma să aibă loc, cel mai probabil joi, 25 noiembrie.

Cîțu a fost ales cu 82 de voturi „pentru”.

Anca Dragu va ataca revocarea la CCR

Pentru a-l putea numi pe Florin Cîțu la șefia Senatului, parlamentarii PNL-PSD-UDMR au revocat-o din funcție pe Anca Dragu, senator USR.

Fostul președinte al Senatului a anunțat în plenul Parlamentului că va ataca decizia adoptată de parlamentari la Curtea Constituțională a României.

Este o decizie nemotivată, nu este o sancțiune juridică, nu există o situație, încălcare, abatere gravă a Constituției pe care președintele Senatului să o fi făcut(…)În cele 11 luni de mandat mi-am întărit convingerea pentru care m-am întors în țară și am decis să intru în politică. Fără implicare nu putem avea așteptări ca lucrurile să se întâmple peste noapte”, a transmis Anca Dragu, la Parlament.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW