Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


LIVE Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară: Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii / Vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale și a șoamajului tehnic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a prezentat în ședința de Guvern de luni prima rectificare bugetară din acest an, în contextul crizei provocate de coronavirus. 

„Am prezentat în primă lectură prima rectificare bugetară pentru acest an. Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. Pentru MS sunt mai multe cheltuieli. Vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puțin 1 miliard de lei. În ceea ce privește cheltuielile de șomaj tehnic și acolo am suplimentat fondurile cu cel puțin șapte miliarde de lei ca să ne asigurăm că pe perioada stării de urgență fondurile sunt acolo, că oamenii primesc banii. Efortul bugetar este unul foarte mare în acest moment. Avem o creștere a cheltuielilor dar și o scădere a veniturilor. Deficitul pentru 2020 crește semnificativ. Asta înseamnă și o finanțare mai complicată pentru această perioadă. Nu va fi ușor. Ne uităm la o reevaluare a cheltuilelor bugetare pentru tot anul. Vom avea o concluzie cât mai curând„, a declarat Florin Cîțu.

 

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW