Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Această noţiune că este un buget mic este falsă şi nu este susţinută de date

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2021

Florin Cîțu îi contrazice pe cei care afirmă că bugetul României pe anul 2021 ar fi unul mic și susține că acesta a fost elaborat în jurul investițiilor și reformei în administrația publică. 

Este un buget concentrat pe investiţii, are în centru investiţiile şi un buget care forţează reforma în administraţia publică, centrală şi locală. De aceea prefer să iasă din Parlament aşa cum a fost votat în Guvern”, a declarat Florin Cîțu, vineri, la Parlament.

Prim-ministrul a precizat că bugetul pentru cheltuieli ar fi mai mare decât cel de anul trecut și a afirmat că nu poate prognoza ce se va întâmpla la rectificarea bugetară.

În acest moment, bugetul României nu putem să spunem că este mic(…)Nu avem cum să spunem că este un buget mic. Eu v-am spus că bugetul României, trebuie să ne uităm la tot bugetul României, cum au fost împărţiţi banii. Au fost împărţiţi banii pe care îi avem din veniturile cetăţenilor, 32,76% din PIB au fost împărţiţi în toate ministerele pe priorităţi, pe proiecte de priorităţi. Bugetele, bineînţeles, dacă ne uităm la 2019 sunt mai mari, 2020 a fost un an special cu priorităţi pentru toată lumea, fiecare minister a avut cheltuieli suplimentare cu pandemia anul trecut. Unele dintre ele nu se mai regăsesc anul acesta. Dar când ne uităm la buget, este un buget mai mare decât anul trecut, deficitul în scădere şi totuşi sunt 80 miliarde lei, bani pe care îi punem în economie peste veniturile pe care le luăm din economie. Deci cheltuielile sunt mai mari şi injectăm şi 80 miliarde lei. Această noţiune că este un buget mic este falsă şi nu este susţinută de date”, a explicat prim-ministrul.

Comisiile pentru buget ale Camerei Deputaților și Senatului continuă dezbaterile cu privire la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021 și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021. Votul final este programat marți, 2 martie, în plenul reunit al celor două camere.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW