Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîţu a votat împotriva listei comune PNL şi PSD la alegeri: Este o alianţă toxică pentru români şi pentru PNL

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 21 februarie 2024

Fostul premier Florin Cîţu a anunţat că a votat, la Biroul Politic Naţional de miercuri al PNL, împotriva listei comune PNL şi PSD la alegeri. El a mai precizat că niciodată nu va vota un socialist sau „pesedist” şi consideră că această alianţă este una toxică atât pentru români, cât şi pentru liberali.

„La BPN de azi am votat ÎMPOTRIVA listei comune PNL-PSD la alegerile pentru Parlamentul European. Niciodată nu voi vota un socialist/pesedist! Este o alianţă toxică pentru români şi pentru PNL”,  a scris Florin Cîţu, miercuri pe Facebook.

Liberalii au votat miercuri comasarea alegerilor şi listele comune cu PSD la europarlamentare, cu 58 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri.

Liderul PNL Nicolae Ciucă le-a transmis colegilor, în şedinţa partidului, că decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale are ca motivaţie faptul că va putea să asigure o prezenţă cât mai mare la vot şi, în plus, va anula riscul creşterii curentelor extremiste.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că propunerea sa este ca lista de europarlamentare să fie deschisă de o femeie care să fie independentă de cele două partide, PSD şi PNL. Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat că la europarlamentare au decis să aibă liste comune, el precizând că nu este vorba de a câştiga un partid sau altul, un primar sau un preşedinte de Consiliu judeţean, ci ce câştigă România prin stabilitate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW