Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu a anunțat sesizarea DNA în legătură cu neregulile descoperite la Institutul „Matei Balș”: Pereții nu erau rezistenți la foc, în interior nu sunt dispozitive de avertizare

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 10 martie 2021

Corpul de Control al prim-ministrului Florin Cîțu va sesiza Direcția Națională Anticorupție, după ce, în timpul verificărilor declanșate în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”, au fost descoperite nereguli.

„A funcționat fără autorizare la incendiu, pereții nu erau rezistenți la foc, în interior nu sunt dispozitive de avertizare. O sesizare se face către DNA, e vorba despre asigurarea serviciilor de protecție la incendiu cu o firmă specializată. Mai este și existența în pavilioane a aparaturii electrice neautorizate. Am așteptat Ministerul Sănătății să vină cu propriile rapoarte, nu a venit încă, de aceea am făcut public raportul Corpului de Control”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Context

Un incendiu s-a produs pe 29 ianuarie în Pavilionul 5 al Institutului „Matei Balș”. Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW