Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Florian Coldea, după audierea la Secția Specială în dosarul lui Mircea Negulescu: Nu l-am întâlnit niciodată personal pe domnul procuror

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2020 Etichete: , ,

 Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, a declarat la ieșirea din sediul Secției Speciale, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Mircea Negulescu, că nu l-a întâlnit niciodată pe fostului procuror DNA, subliniind faptul că a acționat întotdeauna în limitele legii.

„Am fost astăzi audiat în calitate de martor într-un dosar al Secției Speciale. Cu ocazia asta am discutat și aspectele cooperării interinstituționale între Serviciul Român de Informații și Ministerul Public, speță DNA Prahova. De asemenea, pot să vă spun că nu l-am întâlnit niciodată personal pe domnul procuror (n.r. – Mircea Negulescu)”, a declarat Florian Coldea.

Totodată, fostul număr 2 din SRI ținut să infirme acuzațiile aduse în spațiul public Serviciului Român de Informații.

Pot să vă spun totodată că am încercat să răspund într-o manieră clarificatoare tuturor întrebărilor adresate de procuror pentru a lămuri lucrurile. Am reiterat faptul că instituția noastră a acționat întotdeauna cu legalitate, cu curaj și corectitudine. Deși sunt foarte multe opinii de-a lungul mai multor ani, vă asigur că nu există în momentul de față vreo dată certă validă care să arate că lucrurile ar fi fost altfel. Sunt mândru că instituția noastră s-a implicat în chestiuni ce țin de combaterea criminalității, chestiune care reapare pe agenda cetățeanului. Din această perspectivă eforturile care s-au făcut au fost de bun augur.  

Acuzațiile SIIJ

Pe 15 iulie, Mircea Negulescu a fost reținut de SIIJ, alături de un polițist judiciar din cadrul DNA Ploiești.

Negulescu este acuzat de grup infracțional organizat, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, fals și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Procurorul Adina Florea susține că fostul magistrat, împreună cu un poliţist judiciar, ar fi ticluit probe în două dosare de la DNA Ploieşti, pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluiri din dosarul fostului magistrat Mircea Negulescu/ Cine sunt martorii constrânși și ce declarații au dat

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW