Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


45 de flori de mină găsite în bagajul unei femei, la ieşirea din ţară de pe Aeroportul Cluj Napoca

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2024 Etichete:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca au anunțat, vineri, 12 ianuarie, că zeci de flori de mină, ce pot reprezenta parte din patrimoniul cultural național, au fost descoperite în bagajul de cală al unei femei, la ieşirea din ţară de pe Aeroportul Cluj Napoca.

Potrivit Poliției de frontieră, s-a constatat că bagajul aparţine unei femei, cetăţean român în vârstă de 56 de ani, originară din Tulcea. La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 45 bucăţi de flori de mină, de diferite mărimi, tipuri şi culori, suspectibile a fi specimene rare şi colecţii de mineralogie apaţinând patrimoniului cultural naţional mobil, pentru care persoana nu a putut prezenta certificatul de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii. Persoana în cauză a declarat că florile de mină sunt bunuri personale şi intenţiona să le transporte în Marea Britanie unde locuieşte.

Toată cantitatea de flori de mină a fost confiscată și se va efectua o evaluare pentrua fi stabilită valoarea și originea acestora.

Polițiștii au deschis dosar penal în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 182/2000 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

 

Foto: Poliția de frontieră

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW