Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Fiul lui Victor Pițurcă și șeful Romarm, plasați sub control judiciar 

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 1 februarie 2023 Etichete: , , ,

Tribunalul București a respins solicitarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de arestare preventivă pentru Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, și a directorului Romarm, Gabriel Țuțu, în dosarul măștilor neconforme. Cei doi au fost plasați sub control judiciar. Decizia nu este definitivă. 

Pe perioada în care se află sub control judiciar Alexandru Pițurcă nu va avea voie să părăsească țara și nici să ia legătura cu persoanele implicate în dosar.

Acuzat de cumpărare de influență, Alexandru Pițurcă a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar în care este pus sub acuzare și tatăl său. Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României a părăsit marți Centrul de reținere și arest preventiv al Poliției Capitalei, după ce procurorii au decis să nu ceară mandat de arestare pe numele său.

Procurorii susțin că Gabriel Țuțu, în calitate de director al ROMARM, pe fondul pandemiei de coronavirus, ar fi cerut 50.000 de lei pentru a interveni pe lângă anumite persoane din cadrul MApN pentru a-i da firmei deținute Alexandru Pițurcă contracte pentru livrarea unor măști de protecție neconforme.

Totodată, Țuțu ar fi încheiat în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Victor Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania statului, două contracte ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Conform anchetatorilor, Romarm ar fi fost prejudiciată cu cu 8,64 milioane lei.

Reamintim că în dimineața zilei de marți, Victor Pițurcă a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA și nu va avea voie să părăsească țara și nici să ia legătura cu persoanele implicate în dosar.

„Nu am nicio treabă cu această afacere”, a declarat Pițurcă, la ieșirea din arestul Poliției Capitalei.

CITEȘTE ȘI: Cum a fost prădat statul român în timpul pandemiei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW