Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Firma Primăriei Sectorului 3 lucra fără autorizație pe șantierul unde șase muncitori au fost prinși sub pământ

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 august 2021

Firma Algorithm Residence, deținută de Primăria Sectorului 3, nu are autorizație de construire pentru șantierul din zona Bibliotecii Naționale, unde doi muncitori și-au pierdut viața și patru au fost răniți, după ce au fost prinși sub un mal de pământ. 

Informația a reieșit în urma unui control realizat, marți, la o zi de la tragedie, de Inspectoratul de Stat în Construcții, instituție care nici măcar nu fusese notificată de existența acestor lucrări.

Lucrări pe terenul Ministerului Culturii

Terenul pe care Algorithm Residence efectua lucrări de amenajarea unei zone de promenadă pe malul râului Dâmbovița se află în administrarea Ministerului Culturii, care susține că acestea nu au fost solicitate. Cu toate acestea, ministerul nu lămurește cum a fost posibil ca firma Primăriei Sectorului 3 să lucreze pe un teren aflat în administrarea sa fără ca nimeni să observe, ori dacă a existat un acord informal între cele două instituții.

„Terenul se află în proprietatea statului și administrarea Ministerului Culturii, însă lucrările nu au fost solicitate sau contractate de către instituția noastră. Urmează să ne adresăm Primăriei Sectorului 3 pentru a obține toate informațiile cu privire la existența documentației necesare pentru lucrările efectuate”, se arată în comunicarea Ministerului Culturii.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

La scurt timp după producerea accidentului, polițiștii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei s-au sesizat din oficiu și au deschis o anchetă penală pentru ucidere din culpă. Șeful de echipă al muncitorilor a fost audiat, urmând ca oamenii legii să discute și muncitorii răniți în accident, pe măsură ce starea de sănătate a acestora o va permite.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu a răspuns pentru a oferi lămuriri în acest caz.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW