Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Firea: Voi menţine bugetele alocate pentru investiţii, dar şi pentru viaţa familiilor din Bucureşti

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că va menține bugetele alocate pentru investiții, da și pentru viața familiilor din București.

„Un primar trebuie să aibă grijă de toţi cetăţenii, nu doar de cei care l-au votat şi aşa am făcut încă din prima zi. Aşa voi proceda şi în continuare, de aceea vă promit că voi menţine bugetele alocate atât pentru investiţiile în infrastructura majoră a Capitalei, pentru continuarea înnoirii parcului auto al STB, investiţiile în spitale pentru achiziţia de aparatură ultraperformantă, secţii şi clădiri noi, dar şi în viaţa familiilor care trăiesc şi muncesc în Bucureşti. Mă voi lupta pentru ca lună de lună să primească sumele propuse de mine şi votate în Consiliul General de majoritatea PSD ALDE femeile însărcinate, familiile în care se naşte un copil, cuplurile infertile, adulţii şi copiii cu dizabilităţi, familiile monoparentale şi cele care pornesc în viaţă”, a spus Gabriela Firea, într-un clip video postat, marţi, pe Facebook.

Edilul a explicat că nu este vorba despre pomeni, ci despre sume „absolut necesare” pentru aceste categorii sociale și care fac diferența dintre „o viață chinuită” și una decentă.

„Nu pot fi de acord că pensiile şi, de asemenea, alocaţiile sunt pomeni electorale, cum spune actualul Guvern. Pensionarii au muncit o viaţă şi au contribuit. Alocaţia pentru copii este un drept, nu o favoare. Sunt prea puţini români pe care nu-i interesează alocaţia pentru copii. Aceasta trebuie să fie mărită, la fel ca şi pensiile. Nu sunt bani la Guvern? Păi cum nu sunt bani? Unde se duc împrumuturile care vor rămâne de plătit în urma acestei guvernări? Deocamdată se duc spre firme prietene politic, se duc pe despăgubiri, pe rambursări de TVA-uri neverificate. Realmente este inuman ce se întâmplă”, a afirmat Firea.

Firea a mai precizat că în ciuda „blocajelor, manipulărilor, denigrărilor de orice fel”, a reuşit să ducă la bun sfârşit proiecte importante din toate domeniile.

„Nu spun că sunt perfectă, nimeni nu este perfect, în afara lui Dumnezeu, dar tot ceea ce am făcut şi voi face se bazează pe tenacitate, luptă cu blocajele de orice fel – financiare, legislative, politice. Respect şi preţuiesc acest oraş şi pe oamenii lui. Am fost adoptată de Bucureşti acum 30 de ani şi trebuie să-i întorc toată preţuirea mea”, a spus Gabriela Firea.

Ea a menţionat că a fost zilnic la muncă în locurile cele mai periculoase din punct de vedere al posibilei contaminări cu noul coronavirus.

„Suntem în plină pandemie virală. Am fost zilnic la muncă în locurile cele mai periculoase din punct de vedere al posibilei contaminări. Nu mi-am conservat sănătatea. Nu mi-am pus viaţa la adăpost. Nu m-am ascuns în casă sau sub pat. Am fost în spitale pentru a le dota, m-am întâlnit cu eroi în halate albe pentru a-i încuraja şi proteja, m-am dus personal să duc mâncare şi medicamente vârstnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi”, a spus Gabriela Firea.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW