Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Firea: Viteza de testare a pacienților din București a crescut

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , , ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, spune că viteza de testare a pacienților bolnavi de coronavirus din București a crescut de la 120 de teste pe zi la 900 de teste.

„Imagini în premieră cu aparatele de testare RT PCR, care măresc de 8 ori viteză de testare a coronavirusului. Datorită aparatelor achiziționate de Primăria Capitalei, viteză de testare a pacienților din București a crescut de la 120 de teste pe zi la 900 de teste”, a scris Gabriela Firea, luni, într-un mesaj pe Facebook.

Conform edilului, Primăria Capitalei a investit zilele acestea, patru milioane de euro în aparatură și echipamente de protecție pentru spitalele din București.

„Iată că în aceste zile atât de dificile avem și vești bune pentru bucureșteni și nu numai! Începând de astăzi, viteză de testare a pacienților internați în spitalele Victor Babeș și Matei Bals a crescut foarte mult pentru că, datorită proiectelor votate în cadrul CGMB, s-a reușit achiziționarea a 4 aparate medicale ultramoderne, penrtu spitalul Victor Babeș: 2 aparate PCR de diagnosticare moleculară a infecției COVID 19; un aparat care permite o viteză mai mare de efectuare a analizelor de testare (un sistem de extracție automată de acizi nucleici) și un aparat de hemodiafiltrare care va fi utilizat în tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19 care dezvoltă complicații renale, întrucât acesta suplinește funcția rinchilor”, a mai menționat primarul general al Capitalei.

Firea mai spune că primăria a alocat fonduri pentru achiziția altor două aparate PCR pentru institutul Matei Bals.

„Cu aceste aparate am putut crește de 8 ori viteză de testare în municipiul București: dacă până acum se puteau face 120 de teste pe zi, în acest moment, cu această aparatură de nouă generație, se realizează chiar și peste 900 de teste pe zi”, spune edilul.

Până în prezent ASSMB a achiziționat echipamente și dezinfectanți în valoare de aproximativ 2,4 milioane euro

sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW