Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Firea, precizări despre testarea bucureștenilor: Nu dăm bani sau vouchere, decontăm testarea/ Dacă nu testăm, nu știm adevărul, stăm în casă, omorâm economia!

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , , ,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut câteva precizări referitoare la proiectul „Testăm pentru București”, care presupune testarea cetățenilor pentru coronavirus. Edilul susține că nu se vor plăti oamenii care vor să fie testați, așa cum s-a înțeles inițial, ci se va deconta testarea.

„Vreau să subliniez, în primul rând, că nu este vorba, așa cum deja au apărut unele speculații, să dăm bani sau vouchere oamenilor pentru a accepta să se testeze!

Prin proiectul propus, vom deconta testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar, către toate clinicile de stat sau/și private care intră în programul inițiat de PMB prin ASSMB.

Suma decontată pentru fiecare test este de 200 de lei, aceeași cu cea decontată de CNAS pentru testarea celor simptomatici, a celor aflați în carantină sau a contactelor celor infectați.

Precizez ca în prezent există în Capitală o capacitate zilnică de testare de peste 3.500 de teste PCR, dar în realitate se efectuează doar câteva sute de teste pe zi. În plus, numărul persoanelor aflate acum în carantină este de circa 400, cu mult mai puține decât la începutul Stării de Urgență, când erau câteva mii.

Testarea populației este necesară pentru a se putea lua măsuri graduale de relaxare.

Dacă nu testăm, nu știm adevărul, stăm în casă, omorâm economia!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW