Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Firea: Mai sunt disponibile 180 de locuri în centrele de carantină | Primăria Capitalei, mesaj pentru bucureșteni: Apa de la robinet este potabilă / Arterele din București sunt spălate cu clor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 martie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, face un apel către toate companiile private să sprijine autoritățile locale și să facă donații către centrele de carantină. Edilul precizează că în acest moment Mai sunt disponibile 180 de locuri în centrele de carantină din București.

“În prezent în centrele de carantina din Capitala se afla 270 de persoane. Mai sunt disponibile 180 de locuri și mai avem centre rezerva cu o capacitate totala de peste 140 de locuri. Fac un apel către toate companiile private să sprijine în continuare autoritățile locale și să doneze centrelor de carantina alimente și obiecte de stricta necesitate. Numai solidari vom putea fi eficienți iar cei care au nevoie de noi vor primi mai rapid ajutor”, a declarat Gabriela Firea.

Centrul de donații se află la Arena Națională, bulevardul Basarabia nr. 37-39.

În acest moment, în București se află în carantină 270 de persoane.

“Primăria Capitalei, prin DGASMB, precum și primăriile de sector au pus la dispoziție autorităților centrale spatii transformate în centre de carantina, unde sunt în prezent cazate 270 de persoane – 111 femei, 155 bărbați, 4 minori și doi sugari. Mai avem 180 de locuri libere. De asemenea, mai avem în rezerva încă cinci spatii de carantinare cu o capacitate totala de peste 140 de locuri.

Facem toate eforturile astfel încât să asiguram stocurile necesare, hrana calda, apa și kit-uri de igiena personala însă avem nevoie și de sprijinul companiilor care pot furniza alimente și obiecte de igiena sau îmbrăcăminte de stricta necesitate. Este vorba despre alimente neperisabile, produse de igiena și curățenie, apa, pilote, articole de îmbrăcăminte de stricta necesitate. De asemenea se pot trimite cărți noi, dulciuri sau diverse jocuri de masa, astfel încât așteptarea acestor persoane aflate în carantina să nu fie atât de apăsătoare.(…)„, a mai spus edilul.

Gabriela Firea mai spune că ApaNova a dat asigurări că apa de la robinet din București este potabilă.

„Totodată, anunț bucureștenii că ApaNova a dat asigurări că apa de la robinet din București este potabila și că se fac zilnic teste complexe în acest sens. Pentru a confirma şi reatesta calitatea apei potabile, Apa Nova prelevează și testează zilnic probe din cele 54 de puncte fixe stabilite de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice, din sistemul de distribuție a apei care acoperă întreg oraşul, probe care sunt analizate în unul dintre laboratoarele acreditate Apa Nova cât și în laboratoarele altor instituții”, susține Firea.

Informații utile pentru bucureșteni

  • Apa de la robinet din București este potabilă. Se fac teste complexe în fiecare zi.
  • STB igienizează și decontaminează toate cele 1.600 de vehicule care asigură transportul public.
  • Operatorii de salubrizare din toate sectoarele Capitalei spală cu clor arterele din București.
  • Primăria Capitalei, prin DGASMB, împreună cu Direcțiile de asistenta socială de sector anunță că în cele 7 centre de carantină din București, cu o capacitate totala de 450 de locuri, mai sunt în prezent 180 de locuri libere.
  • ApaNova a dat asigurări că apa potabilă nu este un mijloc de transmitere a acestui virus.
  • În niciun moment al procesului de producție, niciun angajat Apa Nova nu intră în contact cu apa potabilă distribuită consumatorilor din Capitală, acesta fiind complet automatizat și digitalizat.
  • PMB pune la dispoziția bucureștenilor un tel verde disponibil 24 din 24 de ore, 0.800.800.868.

Municipalitatea amintește că cetățenii pot trimite mesaje la adresa coronavirus@pmb.ro dacă:

– aveți spatii de cazare dotate cu camere și grupuri sanitare (hotel, pensiune, cămin) pe care să le putem închiria contra cost (50 euro/noapte) pentru cei care au nevoie de carantina 14 zile, veniți din tarile contaminate

– doriți să ajutați, împreună cu noi, persoanele aflate în carantina cu alimente, obiecte de îngrijire personala (magazine, firme, ong-uri, persoane)

– doriți să vă alăturați, că voluntari, efortului nostru de a le face cumpărături persoanelor care nu au familia sau prietenii în apropiere și se afla în izolare la domiciliu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 42882 more Information to that Topic: mainnews.ro/firea-mai-sunt-disponibile-180-de-locuri-in-centrele-de-carantina-primaria-capitalei-mesaj-pentru-bucuresteni-apa-de-la-robinet-este-potabila-arterele-din-bucuresti-sunt-spalat…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW