Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Firea lansează primul atac la adresa lui Piedone: „Copiii din Sectorul 5 merită grădinițe și școli ca-n Sectoarele 3 și 4”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 iunie 2024

Gabriela Firea a lansat luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook, primul atac la adresa lui Cristian Popescu Piedone, candidat din partea PUSL pentru funcția de primar general al Capitalei. 

Ruptură în interiorul partidei anti-Nicușor. După ce în ultimele săptămâni a suferit mai multe atacuri din partea lui Cristian Popescu Piedone, Gabriela Firea i-a răspuns în cele din urmă primarului Sectorului 5, pe care îl critică pentru modul în care a gestionat situația unităților de învățământ.

„Copiii din Sectorul 5 merită grădinițe și școli ca-n Sectoarele 3 și 4. Copiii din întreaga Capitală merită să nu mai învețe în trei schimburi sau în containere, să aibă pază și siguranță, clădirile să fie dotate modern. Împreună cu Adrian Vigheciu, colegul meu candidat la Primăria Sectorului 5, am un plan clar pentru preșcolarii și elevii din București. Prin colaborarea dintre Primăria Capitalei și primăriile de sectoare putem crește numărul de locuri în creșe și grădinițe, putem să le asigurăm copiilor condiții mai bune pentru o educație sănătoasă și putem veni în sprijinul părinților cu programe after-school. Trebuie să ducem și în Sectorul 5 modelul de succes implementat de colegii noștri Robert Negoita, primarul Sectorului 3, și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. Creșele, grădinițele și școlile din aceste două sectoare sunt moderne, sigure și un mediu potrivit pentru viitorul copiilor capitalei”, a scris Firea, pe pagina sa de Facebook.

Piedone: „A făcut 20 de companii, a cheltuit banii, a îndatorat Bucureștiul și a plecat!”

Atacul Gabrielei Firea survine în urma mai multor critici lansate de Piedone.

„2016 – 2020 Gabriela Firea Pandele a promis un București prosper, căldură, apă caldă, trafic rutier decent! A făcut 20 de companii, a cheltuit banii, a îndatorat Bucureștiul și a plecat! 2020 – 2024 Nicușor Dan a promis un București modern, căldură, apă calda, trafic rutier suportabil! A desființat câteva companii municipale, a cheltuit banii, a abandonat Bucureștiul și l-a îndatorat mai mult ca Firea! Nu le-a ajuns! Mai vor încă 4 ani de experimente! Nu-i lăsa!”, a scris Piedone, pe pagina sa de Facebook.

Înainte de a intra în cursa electorală, primarul Sectorului 5 a declarat că nu va face acest lucru dacă Firea va candida. Ulterior, în contextul în care PSD și PNL îl pregăteau pe Cătălin Cîrstoiu, Piedone și-a anunțat candidatura, la care nu a mai renunțat în cele din urmă, chiar dacă în cursă a intrat Gabriela Firea.

Cei doi au evitat să se atace până în acest moment, în condițiile în care, potrivit analiștilor, concurează cam pe același segment de electorat. Mai mult, Piedone și Firea sunt legați în teorie de legătura pe care ambii o au cu Dan Voiculescu, patronul trustului Intact. Primarul Sectorului 5 conduce PUSL, partidul fondat de Voiculescu, în timp ce Firea este fostă angajată a acestuia la trustul Intact.

Comentarii