Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Firea îi propune lui Ciolacu un pact pentru a fi desemnată candidata PSD la Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 februarie 2024 Etichete: ,

Gabriela Firea este dispusă să facă aproape orice pentru a fi desemnată candidata PSD la Primăria Capitalei. Într-o intervenție pe postul B1 TV, fostul ministru al familiei i-a transmis premierului Marcel Ciolacu, că este de acord să încheie un pact prin care se angajează să nu preia conducerea partidului. 

Cu doar câteva luni rămase până la alegerile locale PSD nu și-a stabilit încă un candidat pentru Primăria Capitalei. Fostul edil, Gabriela Firea își dorește cu tot dinadinsul această postură, însă se confruntă cu ezitările premierului Marcel Ciolacu.

Șefului PSD îi este teamă că va fi dat jos din această postură de către gruparea din jurul „baronului” de Olt, Paul Stănescu, în eventualitatea unei victorii a Gabrielei Firea. Prin urmare, pentru a fi desemnată candidată, Firea îi promite lui Ciolacu că nu va atenta la funcția sa de președinte PSD.

„În ceea ce mă privește am văzut de asemenea o altă discuție și o altă temere, că potențialul candidat la Primăria Capitalei și în cazul în care ar câștiga, indiferent de numele său, ar fi un potențial pericol politic pentru că ar emite anumite pretenții la președinția partidului. Eu sunt dispusă să propun și să susțin orice moratoriu al candidatului devenit câștigător la Primăria Capitalei, un moratoriu în interiorul partidului prin care acel candidat câștigător își asumă să nu aibă niciun fel de pretenții politice în sensul preluării formațiunii politice, pentru că nu doar aici la noi ci și la alte formațiuni politice au fost astfel de discuții, să se valideze un candidat cu un potențial mai scăzut din punct de vedere politic și ca percpție publică, practic am simplifica lucrurile. Eu una sunt dispusă să susțin orice fel de moratoriu prin care să se vadă buna credință, faptul că mi-aș dori să pot să muncesc pentru bucureșteni. Nu aș folosi Primăria Capitalei pentru o trambulină politică în sensul preluării unor funcții”, a declarat Gabriela Firea, la B1 TV.

Firea, despre o eventuală candidatură a lui Ciolacu la PMB: Să iasă public să spună

G4Media a scris că este din nou pe masă varianta ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, să candideze la Primăria Capitalei, iar Nicolae Ciucă să fie candidat comun la alegerile prezidențiale, în contextul discuției despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, în 9 iunie, discuție care nu este tranșată.

Întrebată, la B1 TV, despre acest scenariu, Gabriela Firea a spus că liderul PSD, Marcel Ciolacu, trebuie să iasă public să spună dacă este reală informația.

„Dacă în funcție de alte elemente care nu țin de discuțiile noastre interne, se va lua în cadrul coaliției de guvernământ o altă decizie pentru a susține împreună astfel încât să maximizăm șansele, candidatul PNL urmând ca PSD să continue guvernarea, iarăși este plauzibil și nu spunem nu muncii niciodată. Deci încă sunt analize, discuții. Cu privire la domnul președinte Ciolacu de a candida la Primăria Capitalei, în primul rând, domnia sa trebuie să spună public dacă este reală sau nu informația. Mie personal mi-a transmis că nu a fost o știre corectă, dar totul este posibil”, a declarat Gabriela Firea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW