Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Firea: Dezinfectăm spațiile de joacă din parcuri. Străzile din Capitală sunt spălate zilnic

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 martie 2020 Etichete: , , ,

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat că Primăria Capitalei derulează, în prezent, o serie de măsuri specifice precum igienizarea locurilor de joacă din parcurile din oraș sau intensificarea acțiunilor de salubrizare și spălare a străzilor.

Salubrizarea şi spălarea cu substanţe dezinfectante a străzilor din Capitală

Pentru acest lucru, PMB colaborează cu primăriile de sector și operatorii de salubrizare pentru intestificarea programelor de igienizare a domeniului public, în special prin acțiuni de spălare a străzilor și trotuarelor din toate sectoarele Capitalei.

„Subliniem faptul că în această perioadă acţiunile de spălare a străzilor din toate sectoarele Capitalei se realizeaza folosind substante dezinfectante.

Astfel, în prezent, în zona centrală din Capitală, acolo unde sunt prezente obiective sociale şi trafic STB, se intervine zilnic, atât pe carosabil cât şi pe trotuar, prin acţiuni de spalare care se efectuează pe timpul zilei sau al nopţii, inclusiv în zilele de sâmbăta şi duminică.

De asemenea, operatorii de salubritate efectuează programe de spălat pe toate arterele cu trafic STB şi cu obiective sociale din toate cele 6 sectoare, respectând un interval care să nu depăşească 2-3 zile.

Reamintim faptul că programele de salubrizare sunt stabilite de primăriile de sector şi puse în aplicare de operatorul de salubritate care actionează pe raza sectorului respectiv”, anunță Gabriela Firea.

Dezinfecţia locurilor de joacă şi a altor obiective sociale

PMB a demarat la începutul acestei săptămâni, prin dezinfecția tuturor locurilor de joacă din parcurile aflate în administrarea ALPAB: Parcul Carol, Parcul Cișmigiu, Parcul Herăstrău, Parcul Izvor, Parcul Tineretului, Parcul Floreasca, Parcul Miorița, Parcul Bordei, Parcul Circului, Parcul Verdi.

După finalizarea dezinfecției locurilor de joacă, echipele companiei Eco Igienizare continuă cu dezinfecția mai multor instituții de învățământ din Sectorul 5: Școala Gimnazială 150, Școala Gimnazială 143, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Gusti”, Liceul Teoretic ”Ștefan Odobeja”, Colegiul Tehnic Energetic, dar si cu alte instituţii şi companii, precum:, Distrigaz, Societatea de Transport Bucureşti, teatre, alte instituţii de învăţământ.

„Facem precizarea ca operațiunile de dezinfecție se realizează cu aparatură profesională, nebulizatoare și cu atomizoare, fiind folosită substanța BIONET A15 (substanța biocidă), avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Toate operațiunile de dezinfecție sunt realizate de personalul specializat și pregătit al Companiei Municipale Eco Igienizare”, a mai precizat edilul.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW