Saturday, July 24, 2021
Jurnalism corect


Firea, în contextul cazurilor de gripă din București: Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni, în cadrul unui Comandament de urgență convocat în contextul cazurilor de gripă înregistrate în București, că au fost raportate 939 de astfel de îmbolnăviri, în special la copii.

În ceea ce priveşte gripa sezonieră, cea care apare an de an, avem o situaţie în creştere. Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii. Deci aproape o mie de cazuri. Pentru a face o comparaţie pot să vă spun că anul trecut, la 1 februarie, aveam în Bucureşti 817 cazuri. Deci este o uşoară creştere a numărului de îmbolnăviri. Nu de speriat, din ceea ce spun toţi medicii şi specialiştii, dar este de remarcat faptul că avem un număr mai mare de gripe de sezon„, a declarat primarul general.

Gabriela Firea a precizat că Primăria Capitalei nu poate decide momentul în care se întrerup cursurile, această decizie fiind luată de Ministerul Sănătății și de Direcția de Sănătate Publică.

Având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea acesteia o poate stabili doar Ministerul Sănătăţii – Direcţia de Sănătate Publică şi să comunice Inspectoratului Şcolar, precum şi Primăriei Generale şi celor de sector, care este conduita pe care trebuie să o avem în perioada următoare. Nu trebuie să ne alertăm inutil, dar nici nu trebuie să spunem că nu se întâmplă nimic. Cred că informarea este cea mai importantă. (…) Acolo unde au fost închise anumite grupe de grădiniţe sau anumite clase din şcoli, decizia a fost luată pe criteriul că au existat 3-4 cazuri de îmbolnăvire”, a arătat Firea.

De asemenea, referitor la coronavirus, aceasta a precizat că nu a fost confirmat niciun caz.

„Am avut o suspiciune la Spitalul Victor Babeş, dar nu a fost confirmată această boală„, a precizat ea.

 

 

Sursă foto: News.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW