Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Firea, despre candidatura la prezidențiale: Gluma este glumă, dar romanii vor să vadă oameni serioşi la treabă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 4 iunie 2020 Etichete: , , ,

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a spus că prin declarația liderului PSD referitoare la o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a vrut doar să răspundă întrebării adresate de jurnaliști.

 „Cred că domnul Ciolacu a vrut doar să răspundă acelei întrebări care, într-adevăr, putea reprezenta şi o provocare, mai ales în această perioadă în care vorbim despre alianţe politice, în vederea prezentării în formă maximă în faţa cetăţenilor la alegerile locale. Şi celelalte partide îşi selectează candidaţii pe care îi consideră cei mai potriviţi, îşi încheie alianţele pe care le consideră câştigătoare şi este normal ca şi noi să facem acelaşi lucru în zona noastră de eşichier politic”, a spus Gabriela Firea la România TV, potrivit Agerpres.

Conform Gabrielei Firea, liderul PSD n-ar fi vrut să rămână dator cu un răspuns la o întrebare.

„Practic, domnul Ciolacu nu a vrut să rămână dator cu declaraţia faţă de afirmaţia domnului Ponta şi înscrierea deja cu patru ani şi jumătate înainte în cursa pentru prezidenţiale. Am văzut că nici domnul Ponta n-a rămas dator astăzi şi a dat o replică. Fără să pozez în persoana care împarte dreptatea şi adevărul, din punctul meu de vedere cred că trebuie să facem acum ceea ce românii aşteaptă – şi anume să dovedim foarte multă seriozitate, să dovedim că vorbele noastre se transformă în fapte. Acestea sunt activităţile pe care le aşteaptă românii de la noi., nu doar cei din Bucureşti, şi cred că a cam trecut timpul duelului politic, care este savuros, spumos, dar totul trebuie să aibă o limită. Gluma este glumă, dar romanii vor să vadă oameni serioşi la treabă. Pe această linie aş merge eu în perioada următoare”, a adăugat edilul.

Firea a mai spus că eșecul lui Victor Ponta de la alegerile prezidențiale a fost unul neașteptat.

„Pe de altă parte, domnul Ponta a încercat această şansă, a fost la un pas de câştig, Pentru formaţiunea noastră a fost atunci într-adevăr un eşec neaşteptat pentru că, din poziţia de prim-ministru, şi un prim ministru-bun, cu rezultate, era oarecum normal să acceadă la cea mai înaltă funcţie în stat. N-a fost să fie. (…) E până la urmă o evaluare pe care românii o fac din considerente personale. (…) Se pare că la acel moment românii considerau că domnul Ponta era potrivit pentru funcţia de prim-ministru, dar au avut o altă susţinere pentru poziţia de preşedinte al României. Românii sunt oameni bine informaţi, cred că fac evaluări foarte corecte în legătură cu oamenii politici, de aceea nu trebuie să-i subestimăm”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Vezi și Gabriela Firea, considerată cel mai bun candidat al PSD pentru alegerile prezidențiale din 2024 – VIDEO

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW