Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Cum o „gratulau” în trecut liberalii pe Gabriela Firea. Acum ar putea fi susținută pentru Primăria Capitalei

By Florea Eva , in Politic Stirile zilei , at 22 aprilie 2024 Etichete: ,

Conducerile PSD și PNL discută în aceste ore o eventuală retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. Printre numele vehiculate pentru a-l înlocui pe medic în această postură se numără și Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei. În trecut, Firea a fost aspru criticată de către liberali, care au acuzat modul în care ea a gestionat municipalitatea. 

Revenirea sa în discuție pentru candidatura la Primăria Capitalei marchează un nou episod în dinamica politică a Bucureștiului, cu repercusiuni pe termen lung în peisajul politic românesc. Pe parcursul carierei sale politice, a fost subiectul unor atacuri constante din partea liberalilor, iar ca fost primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea a fost supusă unor critici aspre cu privire la gestionarea problemelor urbane majore.

Gabriela Firea, atacată pentru problemele cu apa caldă și căldura

Rareș Bogdan a atacat-o în mod direct pe Gabriela Firea, în 28 decembrie 2018, în contextul problemelor cu apa caldă și căldura din București. Într-o postare pe Facebook, Bogdan a acuzat lipsa de acțiune a Primăriei Capitalei în rezolvarea acestei situații critice.

„Ce-i porcăria asta, doamna Firea? Cum e posibil să nu aibă oamenii din București căldură și apă caldă de trei săptămâni?? Mai rămâne să le tăiați curentul și întoarceți Capitala pe vremea lui Ceaușescu!! După 30 de ani, oamenii stau iar în frig? Vă lăudați cu cel mai mare târg de Crăciun din Europa, cu buget de 1 milion de euro, în timp ce pensionari și bebeluși îngheață în case! Doamne ferește de ce-i mai rău! Ați promis că bucureștenii nu vor avea probleme cu căldura și apa caldă, păi ce faceți doamna Firea, e încă o minciună marca PSD? Iar primarii de la sectoarele 1, 2, 3 și 5 cu ce se ocupă?? Aloo, vă bateți joc de oameni?”, a afirmat Rareș Bogdan, în 2018, pe pagina de Facebook.

Firea, criticată pentru moaște și poluare

De asemenea, Ciprian Ciucu, consilier PNL în Consiliul General al Capitalei și unul dintre cei mai duri critici ai primarului Gabriela Firea, a acuzat-o pe aceasta, în 12 iunie 2018, că a adus moaște la sediul Primăriei Municipiului București și că a chemat toți angajații să se închine acestora. Ciucu a descris această situație ca fiind stânjenitoare pentru mulți dintre angajații Primăriei, care s-au simțit revoltați de presiunea de a participa la aceste ritualuri religioase.

El a subliniat că astfel de comportamente religioase sunt rezervate spațiului intim al conștiinței și că Gabriela Firea ar trebui să înțeleagă că într-o societate modernă și laică, aceste gesturi sunt considerate inadecvate și pot pune angajații în situații inconfortabile.

„Gabriela Firea nu are cum să înţeleagă că, într-o societate modernă şi laică, comportamentul religios este rezervat spaţiului intim al conştiinţei şi nu paradei. Astfel de gesturi exagerate sunt de natură să-i pună pe oameni în situaţii stânjenitoare, să practice comportamente religioase doar de ochii şefei. Este libertatea Gabrielei Firea să fie o persoană religioasă şi să practice orice ritualuri doreşte, iar eu, cu sinceritate îi spun, respect acest lucru! Dar asta nu înseamnă că poate avea libertatea de a extinde propriile ei practici şi stil de viaţă în vieţile oamenilor pe care vremelnic îi conduce!”, a spus Ciucu.

Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor generali PNL, a atacat-o, în perioada mandatului, 5 martie 2020, pe Firea, pe tema poluării și a gestionării problemelor urbane majore.

Bujduveanu a subliniat că în contextul discuțiilor despre poluare, denotă că aceasta este depășită de situație și că administrația condusă de ea nu a reușit să facă față eficient acestei probleme. El a acuzat Primăria condusă de Firea că a elaborat și aprobat un Plan Integrat de Calitate a Aerului în 2018, însă documentul a rămas în mare parte neimplementat, ceea ce a dus la o situație alarmantă de poluare care afectează nu doar sănătatea oamenilor, ci și aduce amenzi din partea Comisiei Europene.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW