Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Sute de familii din sectoarele 2 și 3 nu au căldură. Firea anunță că va depune plângere penală/ Consilier PNL: Ne-a obișnuit. Întotdeauna dă vina pe altcineva

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 februarie 2020 Etichete: , ,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare. Edilul susține că s-a „greșit” cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă la rețeaua primară ce alimentează sectoarele 2 și 3.

„Sabotaj faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituţie în subordinea Guvernului PNL. S-a ‘greşit’ cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii”, a afirmat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Edilul susține că nu crede în varianta unei erori tehnice, că diferența de temperatură este „mult prea mare”, iar tehnicienii care au făcut manevrele știau că vor provoca „o mare avarie”.

 „Acest sabotaj vine la două zile după ce ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane. Asta înseamnă facturi enorme pentru cetăţeni”, a declarat Gabriela Firea.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că, în urma unor manevre efectuate la CET Sud, aparținând ELCEN, s-a modificat debitul ce a determinat creșterea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade și astfel au fost înregistrate fluctuații de presiune în sistemul de termoficare, care a produs o avarie la rețeaua ce alimentează sectoarele 2 și 3 din București.

Consilier general PNL: Sunteți sabotată doar de propria prostie

În urma acestui anunț al Gabrielei Firea, consilierul general al PNL, Ciprian Ciucu, a declarat că declarația edilului „denotă instabilitate psihică”.

„Declarația Gabrielei Firea denotă instabilitate psihică. Trebuie să fii machiavelică și hapsână să spui public că ești sabotată de Elcen, cum că ar fi încălzit apa cu 20 de grade mai mult, că să provoace intenționat o avarie la magistrala 3 a rețelei de termoficare. O astfel de declarație publică arată lipsa discernământului sau disperarea!

Nu doamnă, sunteți sabotată doar de propria prostie, de propria incompetență, de propria aroganță!

Lipsă investițiilor ne-a adus aici, nu faptul că ar fi încălzit nițel mai mult apa Elcenul. Dar Firea ne-a obișnuit: întotdeauna de vină altcineva, propriul ei partid, Guvernul, consilierii opoziției, premierul, acum Elcen”, a postat pe Facebook Ciprian Ciucu.

Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/firea-anunta-ca-va-depune-plangere-penala-pentru-sabotarea-sistemului-centralizat-de-termoficare-sabotaj-fata-de-bucuresteni-din-partea-elcen/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW