Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Firea anunță că primăria renunță la taxa antipoluare pentru București, însă nu și la Proiectul Oxigen

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 februarie 2020 Etichete: , , ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marți, că va renunța la „taxa oxigen” pentru bucureșteni, dar că proiectul antipoluare din care aceasta face parte va continua.

„Ceea ce anul trecut era valabil, acum nu mai este așa valabil, asta probabil că ne apropiem de data de 1 martie, dată la care urma să introducem taxa Oxygen și restricțiile de trafic în zona ZACA.(…) Acest ”scrutin”, cum i-am spus eu, a relevat un lucru foarte clar: cetățenii resping ideea de restricție. Aceasta este concluzia! Noi în acest moment nu suntem dispuși să fim de acord cu o măsură care s-a aplicat cu succes în întreaga Europă.

Să vă anunț și decizia: decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General, în luna martie, și decizia, chiar dacă o iau cu sufletul neîmpăcat, va fi să renunț la vinieta Oxygen. Voi veni în fața Consiliului General cu un proiect de anulare a proiectului de anul trecut, dar asta nu înseamnă că vom abandona lupta împotriva poluării„, a declarat, marți, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai adăugat că în orașul Bucureșți există poluare, dar nu așa de „exagerată cum s-a insinuat politic”

„Sunt de acord cu cei care spun, chiar dacă au fost în minoritate de această dată, că nu mai putem continua aşa. În Bucureşti, ca în toate oraşele mari, există poluare. Nu atât de exagerată precum s-a insinuat politic la începutul anului. Ţările care au câştigat pariul cu poluarea au realizat un parteneriat între autoritatea centrală şi cea locală, dar şi cu cetăţenii. Poluarea nu este doar răspunderea primarului, ci a noastră, a tuturor. Vrem mai multe maşini în trafic? Se pare că da! Vrem să minţim în domeniul poluării? Se pare că da!”, a mai spus Firea.

 

sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW