Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Firea anunță că avaria sistemului de termoficare a fost remediată: Tot weekendul am lucrat ca să reparăm ceea ce a stricat Elcenul

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 februarie 2020 Etichete: , , ,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni că avaria care a afectat 300 de blocuri din sectoarele 2 și 3 din București a fost remediată. Edilul a precizat, încă o dată, că livrarea agentului termic la o temperatură cu 20 de grade Celsius mai mare decât cea optimă „nu poate fi o întâmplare”.

„Ne menţinem opinia că a fost o greşeală intenţionată din partea Elcen, ne menţinem punctul de vedere că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii (…) doar pentru a fi un atac politic asupra primarului general. Eu am fost avertizată cu ceva vreme în urmă că se va întâmpla aşa ceva. Am crezut că este o glumă, dar iată că nu a fost o joacă şi s-a provocat în mod intenţionat o avarie majoră, cea mai complexă avarie din sistem din ultimii 20 de ani, putea fi mult mai rău”, a afirmat Gabriela Firea, luni, într-o conferinţă de presă.

Gabriela Firea a menționat că administratorul Elcen, membru PNL București, nu a fost „tras la răspundere” de către ministrul Economiei, aceasta susținând că livrarea de agent termic la temperatura de 119 grade Celsius „nu poate fi de domeniul întâmplării”.

 „Dacă ar fi fost o eroare umană sau o eroare tehnică, cu siguranţă reprezentanţii Elcen sau ai Ministerului Economiei ar fi ieşit public şi ar fi explicat că au luat măsuri asupra celor care au făcut acea greşeală tehnică. Nu am văzut decât declaraţii şi comunicate de presă prin care suntem certaţi că avem datorii la Elcen, confirmând, înseamnă, ameninţarea pe care am primit-o”, a mai explicat primarul general al Capitalei.

Social-democrata a precizat că în prezent se lucrează la plângerea penală pe care a anunțat că o va depune pentru „sabotarea sistemului de termoficare”.

 „Nu este vina nici a Primăriei Capitalei, nici a companiei Termoenergetica, noi nu ne-am făcut decât datoria, iar tot weekendul am lucrat ca să reparăm ceea ce a stricat Elcenul. (…) Pe parcursul anchetei se va afla cine a dat comanda ca agentul termic să fie livrat cu o temperatură atât de mare”, a spus Firea.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW