Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Finanţări nerambursabile de până la 500.000 de lei pentru antreprenorii români. Care sunt domeniile vizate

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) anunţă, că se acordă finanțări nerambursabile  prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIMM), antreprenorilor români, din sectorul de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, care doresc să investească în dezvoltarea afacerilor lor.

Mai exact, este vorba despre Programul Comerţ&Servicii reprezintă o măsură de încurajare şi stimulare a dezvoltării IMM-urilor care activează în sectorul de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă şi are drept obiectiv susţinerea investiţiilor, creşterea volumului de activitate şi a competitivităţii acestor companii, precum şi promovarea digitalizării şi a tranformării verzi a societăţilor româneşti care desfăşoară activităţi de comerţ intern şi internaţional.

Astfel, întreprinderile mici și mijlocii vor  putea contracta  credite de investiţii de către antreprenori, de la băncile partenere ale programului, selectate în urma unui proces deschis şi transparent, şi decontarea de către MEAT a 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, stabilite prin procedură, dar nu mai mult de 500.000 lei.

„Precizăm că valoarea minimă a creditului de investiţii este de 250.000 lei. Pot beneficia de sprijinul financiar nerambursabil companiile dintr-un spectru larg de sectoare, care desfăşoară, spre exemplu, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, activităţi de tipărire, de reparare, întreţinere şi instalare a maşinilor sau de captare, tratare şi distribuire a apei. De asemenea, sunt eligibile activităţile de colectare, tratare şi eliminare a deşeurilor, lucrările speciale de construcţii, transporturile, serviciile de cazare sau alimentaţie, producţia cinematografică, publicitatea şi realizarea de studii de piaţă, activităţile juridice, de contabilitate, de arhitectură şi inginerie, precum şi cele sportive, recreative şi distractive, tranzacţiile imobiliare şi multe altele”, menționează Ministerul Economiei.

Procedura de înscriere a firmelor care vor să obțină fonduri nerambursabile pentru dezvoltare se va face online, pe site-ul Ministerului, la o dată care va fi anunțată în curând, menționează Ministerul Economiei.

Ulterior, va fi publicată lista tuturor cererilor înregistrate, în ordinea înscrierilor. Ulterior, aplicanţii vor fi înştiinţaţi să se prezinte la instituţia de credit parteneră pentru care au optat, unde va fi realizată o preverificare a bancabilităţii. Dacă răspunsul este unul pozitiv, va fi emis acord de principiu la creditare, iar AIMM va începe procesul de evaluare administrativă şi de eligibilitate, care poate fi încheiat favorabil prin emiterea notificării de principiu la finanţare. Creditul va fi acordat, însă, doar după verificarea finală de către instituţia de credit parteneră.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW