Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Filmul spargerii de la vila lui Vanghelie: Cum au acționat hoții care i-au furat bunuri în valoare de 300.000 de euro

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 2 februarie 2021

Cei doi hoți care i-au spart casa lui Marian Vanghelie la începutul anului 2020 au fost condamnați în primă instanță la 4 ani și 6 luni, respectiv la 5 ani de închisoare pentru furt calificat. Aceștia au sustras de la locuința fostului primar bunuri în valoare de 300.000 de euro. 

Cei doi au intrat în casa lui Vanghelie în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2020, în jurul orei 3:30, se arată în motivarea sentinței Judecătoriei Buftea. Aceștia au fost ajutați de un șofer de taxi, ce a fost condamnat, la rândul lui, la 3 ani de închisoare pentru complicitate la furt calificat.

Hoții au reușit să fure, printre altele, un ceas bărbătesc de 10.000 de euro, un ceas de damă de 30.000 de euro, mai mulți butoni bărbătești, dintre care o pereche ce valorează 5.000 de euro, mai multe bijuterii din aur și diamante sau tabloul „Cap de copil”, al pictorului Gheorghe Petrașcu, evaluat la 100.000 de euro.

Cel care a constatat spargerea a fost chiar fostul primar al Sectorului 5, când a ajuns la 7:30 acasă și a observat mai multe cutii de ceasuri pe podea. Deși Oana Mizil, fost deputat PSD, se afla în casă, aceasta a precizat că a auzit gălăgie, dar că a crezut că este vorba de soțul său, Vanghelie.

Prejudiciul, nerecuperat în totalitate

Ulterior, Marian Vanghelie nu a recuperat întreg prejudiciul, deoarece edilul nu a depus acte să justifice întreaga sumă de 300.000 de euro.

Instanța constată faptul că, deși în faza de urmărire penala persoana vătămată s-a constituit parte civila cu suma de 300.000 euro, acesta nu a depus la dosarul cauzei acte care sa justifice întinderea prejudiciului cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunii. În lipsa unor astfel de documente instanța se află în imposibilitatea obiectivă de a aprecia cu privire la întinderea acestui prejudiciu astfel că, in baza art. 397 alin. (1) C. proc. pen. raportat la art. 1357 si urm C. civ. va respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă(…)ca neîntemeiată”, se arată în hotărârea Judecătoriei Buftea.

Fapte recunoscute

Cei trei inculpați au recunoscut în totalitate faptele de care au fost acuzați, ceea ce le-a adus o pedeapsă mai mică cu o treime.

Vinovăția inculpaților fiind dovedita, pe baza probelor administrate, în raport cu faptele care au făcut obiectul judecății, instanța va dispune condamnarea acestora, iar la proporționalizarea pedepselor ce urmează a fi aplicate, instanța va avea în vedere criteriile generale de individualizare prevăzute de Codul penal”, potrivit sursei citate.

Curtea de Apel este așteptată să se pronunțe definitiv în luna februarie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW