Friday, February 28, 2020
Jurnalism corect


Filmul reconstituirii presupusei crime din Caracal. Dincă le-a arătat pas cu pas anchetatorilor cum a omorât-o pe Alexandra

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru dispariția celor două fete din Caracal, le-a arătat anchetatorilor, astăzi, pas cu pas cum a omorât-o pe Alexandra. Rolul fetei a fost jucat de o polițistă de la Serviciul Omoruri care seamănă cu victima.

Anchetatorii ar fi plecat, împreună cu Gheorghe Dincă, de la casa suspectului spre Dobrosloveni, comuna în care locuiește familia Alexandrei.

Prima oprire a fost în apropierea casei familiei Măceșanu, din locul în care Gheorghe Dincă a luat-o cu mașina pe Alexandra, la ocazie. Suspectul a fost huiduit de vecinii fetei, prezenți la reconstituirea presupusei crime.

Următoarea oprire a fost la liceul „Mihai Viteazul” din Caracal, acolo unde Dincă ar fi lovit-o și legat-o pe Alexandra. Fata a refuzat să întrețină relații sexuale cu el, iar suspectul criminal a dus-o pe copilă acasă la el.

A treia oprire este la „casa groazei”, acolo unde Dincă le-a arătat anchetatorilor cum a intrat cu mașina în care se afla fata, în curte și cum a dus-o legată de mâini în casă. Înăuntru Dincă posibil să le fi arătat polițiștilor cum a omorât-o pe Alexandra.

După ceva timp petrecut în interior, Dincă a ieșit din casă cu un manechin în brațe pe care îl duce acolo unde spune el că i-ar fi ars trupul fetei.

Dincă a mers cu anchetatorii și în Craiova, în locul în care a aruncat bijuteriile fetei.

Citeste si:  PSD nu votează la moţiunea de cenzură: Viorica Dăncilă, discuţii cu grupurile parlamentare

Rolul Alexandrei a fost jucat de o polițistă de la Serviciul Omoruri, scundă și șatenă, care ar avea aceleași date fizice ca ale fetei de 16 ani. Anchetatorii au vrut cu această ocazie să observe și cum se comportă Dincă în prezența unei fete care seamănă cu victima.

După reconstituirea posibilei crime a Alexandrei, Gheorghe Dincă a fost dus înapoi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Bărbatul urmează ca marți să le arate anchetatorilor cum a omorât-o și pe Luiza Melencu, fata de 19 ani dispărută în luna aprilie.

La reconstituirea crimei recunoscută de Dincă a participat și avocata din oficiu a acestuia dar și apărătorii familiei Măceșanu.

Context

Gheorghe Dincă a luat-o cu mașina la ocazie pe Alexandra Măceșanu, pe 24 iulie din Dobrosloveni, reședința fetei, pentru a o duce în Caracal în zona Liceului „Mihai Viteazul”.

Pe 25 iulie, la ora 11.00, fata a sunat la 112 pentru a reclama că fost răpită, bătută și violată de un bărbat. Alexandra a spus la telefon că nu știe unde se află, dar crede că este într-un service auto, Dincă fiind mecanic, și a dat detalii despre drumul cu mașina în care a fost. Fata a sunat de trei ori la 112 și a vorbit mai multe minute cu operatorii. Conversația s-a încehiat atunci când Gheorghe Dincă a surprins-o pe Alexandra vorbind de telefon, acesta fiind momentul în care suspectul susține că ar fi omorât-o pe fată

Citeste si:  Gheorghe Dincă a fost adus, din nou, la sediul Poliției Române pentru audieri

Polițiștii au ajuns acasă la Gheorghe Dincă din a patra încercare. Procurorul care a gestionat cazul a emis în noaptea de 25 spre 26 iulie, un mandat de percheziții la locuința suspectului pentru ora 6.00 dimineața.

Dincă a declarat la audieri că a omorât-o pe Alexandra lovind-o și că ulterior a ars-o într-un butoi, folosind doar lemne și motorină.

În urma perchezițiilor au fost găsite fragmente de dinți cu ADN-ul Alexandrei în cenușa din butoiul indicat de suspect.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW