Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Filmul prinderii în flagrant a unui polițist | Ofițerul ar fi cerut mită de la o femeie al cărei soț a fost bătut

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 4 iulie 2020 Etichete: , , , ,

Un polițist de la Inspectoratul de poliție al județului Bistrița Năsăud a intrat în vizorul DNA pentru că ar fi cerut mită de la o femeie care a depus o petiție în așa fel încât dosarul care viza agresarea soțului ei să fie finalizat mai repede, după cum Main News a scris aici. Ies, însă, la iveală detalii din ancheta procurorilor, care arată că polițistul ar fi mers inclusiv acasă la femeie, s-ar fi întâlnit cu ea în gară și i-ar fi cerut mai multe sume de bani, atât lei cât și euro. Informațiile apar în documentul pe baza căruia procurorii anticorupție au cerut arestarea bărbatului, obținut de Main News. El a contestat, fără succes, mandatul de arestare preventivă.

Denunțul făcut de femeie a fost înregistrat la începutul lunii iunie, pe 7. Ea l-a reclamat pe Adrian Crăciunescu, comisar șef în cadrul IPJ Bistrița Năsăud-Serviciul Ordine Publică, despre care a spus că i-ar fi cerut bani pentru a „urgenta cercetările” într-un dosar penal în care soțul său este persoană vătămată, fiind victima unei agresiuni fizice.

A cerut discuție în particular

După ce a citat-o pe femeie, polițistul ar fi cerut să discute separat cu ea, potrivit documentului.

Astfel, din denunț rezultă că, după ce la începutul lunii mai 2020, prin intermediul fiului său, (…..), a depus o „petiție” on -line la IPJ Bistrița Năsăud, în care a solicitat să se efectueze cercetări în dosarul în care soțul acesteia are calitatea de victimă, a fost contactată telefonic , în data de 19.05.2020, de către comisarul șef Crăciunescu Adrian, care a citat-o pentru a doua zi la Postul de poliție (…..)pentru a fi audiată în legătură cu petiția formulată. În data de 20.05.2020 s-a întâlnit cu ofițerul de poliție mai susmenționat la Postul de poliție (…..), și după ce a fost audiată, acesta i-a solicitat să discute ceva în particular. A doua zi, în data de 21.05.2020, s-a întâlnit cu ofițerul de poliție în municipiul Bistrița, ocazie cu care acesta i-a pretins suma de 2.000 lei pentru ”a urgenta cercetările”, susțin anchetatorii în referatul cu propunere de arestare preventivă.

Mai apoi, adaugă anchetatorii, polițistul ar fi mers personal acasă la femeie.

Ulterior acestei discuții, în data de 23.05.2020, conform celor indicate anterior de comisarul șef Crăciunescu Adrian, acesta a contactat-o pe denunțătoare și i-a spus că în cursul aceleiași zile va veni la ea acasă, lucru pe care l-a și făcut. Cu acea ocazie, ofițerul de poliție i-a cerut suma de 2.380 lei, pentru „urgentarea cercetărilor”, se mai arată în document.

Denunțătoarea a spus că i-a dat acestuia 2.400 de lei iar soțul femeii ar fi fost pus de ofițerul de poliție să semneze un act. Atât ea cât și soțul său spun că nu știu ce scria în documentul respectiv.

A trecut la euro

Femeia mai susține că ulterior ar fi fost din nou abordată de ofițerul de poliție, care i-ar fi cerut 2.000 de euro.

Potrivit celor susținute de denunțătoare, în data de 30.05.2020, a fost căutată din nou de către ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian, care i-a solicitat suma de 2.000 euro pentru a interveni personal pe lângă procurorul de caz, spunându-i că procurorul care efectuează urmărirea penală este fost polițist și poate interveni pe lângă acesta. Denunțătoarea a precizat în denunțul formulat că i-a transmis ofițerului de poliție că este o sumă mare de bani și trebuie să îl sune pe fiul său din Germania pentru a-i trimite suma în cauză”, se mai arată în document.

Pe 6 iunie, în urma mai multor apeluri telefonice ale ofițerului de poliție, femeia s-a întâlnit cu acesta în centrul localității și, de acolo, ar fi mers cu mașina acestuia în gară, pentru a discuta fără să fie văzuți.

Cu acea ocazie, susnumitul a întrebat-o dacă i-a adus suma de bani , ea transmițându-i că nu a făcut rost de bani, context în care i-a solicitat să îl sune pe fiul său din Germania, lucru pe care l-a și făcut, însă acesta nu a răspuns la telefon. Dat fiind că nu a putut lua legătura cu acesta, ofițerul de poliție i-a solicitat să facă rost de suma de 3.000 lei până în data de 07.06.2020, însă denunțătoare i-atransmis că în data mai susmenționată este ziua soțului și nu poate veni, fapt pentru care au stabilit să se întâlnească în data de 08.06.2020, în jurul orei 13.00, pentru a-i remite suma de 3.000 lei solicitată”, mai arată DNA.

După ce a depus denunțul, în data de 8 iunie 2020, femeii i s-a pus la dispoziție de către procurori, în baza unui proces verbal, suma de 3.000 lei, despre care aceasta a declarat că i-a fost cerută de către ofițerul de poliție.

Mită pe preș

La aceeași dată, în jurul orei 15:20, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian s-a întâlnit cu denunțătoarea (…..)în parcarea magazinului ”(…..)” din orașul Năsăud, ocazie cu care aceasta, la solicitarea susnumitului, s-a urcat pe bancheta din spate în autoturismul cu nr. (…..), condus de către ofițerul de poliție și împreună au plecat cu autoturismul din parcare către strada Gării din aceeași localitate, unde, pe traseu, denunțătoarea a coborât din autoturism. Denunțătoarea a stat în autoturismul condus de către suspectul Crăciunescu Adrian, o perioadă scurtă de timp.(…..).Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, în autoturism pe preșul din partea stânga spate a fost găsită suma de 3.000 lei, pusă la dispoziția denunțătoarei de organele de urmărire penală”, se arată în documentul obținut de Main News.

Favorul și suma

Anchetatorii au pus cap la cap informațiile care arată pentru ce ar fi fost cerute sumele de bani.

Astfel, rezultă că inițial a pretins și primit de la denunțătoare suma de 2.400 lei pentru „efectuarea expertizei”, iar ulterior, a pretins suma de 2.000 euro pentru a interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul în care (…..)are calitatea de persoană vătămată. Întrucât aceasta nu a putut face rost de suma 2.000 euro, ofițerul de poliție i-a pretins în același scop denunțătoarei să îi remită suma de 3.000 lei. La data de 08.06.2020 suspectul a primit de la denunțătoarea (…..)suma de 3.000 lei în scopul indicat mai sus, fiind prins în flagrant”, se mai arată în document.

Foto: Poliția Română

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *