Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a suferit un transplant de ficat, a murit

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 18 mai 2022

Fetița de 5 ani care a fost primul caz suspect de hepatită acută din România a murit, a anunțat Institutul Clinic Fundeni miercuri, 18 mai. Este vorba despre fetița care a fost diagnosticată cu boala Wilson și care a suferit un transplant de ficat.

„Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”, a anunțat în urmă cu puțin timp unitatea medicală.

La sfârștiul lunii aprilie, responsabilii din Ministerul Sănătăţii au anunţat că fetiţa de 5 ani cu hepatită severă, internată inițial la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni pentru efectuarea unui transplant hepatic. Transplantul hepatic a fost realizat cu succes.

Ea a dezvoltat afecțiunea din cauza unei tulburări genetice care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism, cunoscută drept boala Wilson.

Donator pentru fetița de 5 ani a fost un băiat de 17 ani din Sfântu Gheorghe care a intrat în moarte cerebrală după ce a suferit un traumatism toracic, a scris News.ro.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat luni, 25 aprilie, 169 de cazuri de hepatită acută în rândul copiilor. 5 astfel de cazuri au fost înregistrate și în România.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW