Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Fermierii bulgari protestează în apropiere de vămile românești/Circulație oprită la punctul de frontieră Negru-Vodă

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 18 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Luni, 18 septembrie, autoritățile bulgare au informat structurile Poliției de Frontieră Române de la granița cu  Bulgaria, respectiv Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu și Garda de Coasta, cu privire la faptul că, începând cu ora 10:00, pe teritoriul statului vecin sunt desfășurate proteste ale transportatorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Giurgiu – Ruse, PTF Calafat – Vidin, PTF Vama Veche – Durankulak și Negru Vodă- Kardam, informează Poliția de Frontieră. 

Potrivit sursei citate, traficul autoturismelor și al autocamioanelor prin PTF Ruse, pe ambele sensuri, este restricționat de autoritățile bulgare. De asemenea, autoritățile de frontieră din PTF Kardam, corespondent al PTF Negru Vodă, nu permit în acest moment intrarea pentru nici un tip de mijloc de transport.

Vor fi  actualizați periodic timpii de așteptare în aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în funcție de evoluția protestului și  de modul cum acesta va afecta traficul în punctele de trecere a frontierei din sudul țării

Polițiștii de frontieră recomandă șoferilor de autocamioane și turiștilor să se informeze utilizând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Reamintim, Parlamentul din Bulgaria a decis, la finalul săptămânii trecute, să se retragă din coaliția celor cinci țări UE care au cerut interzicerea importurilor de cereale din Ucraina, fapt care a condus la nemulțimirea fermierilor din statul vecin.

Sursă foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW