Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Ferma Regală Băneasa revine în proprietatea statului / Judecătorii au decis anularea documentelor prin care terenul a ajuns în proprietatea lui Paul al României

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 decembrie 2020

Ferma Regală Băneasa revine în proprietatea statului, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție. Judecătorii au hotărât anularea tuturor documentelor prin care terenul a ajuns în proprietatea lui Paul al României, iar ulterior înstrăinată către Reciplia S.R.L, reprezentată de Remus Truică. 

În temeiul art. 397 alin. 1 și alin. 3 rap. la art. 256 ?i art. 25 alin. 2 Cod procedură penală, admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov și dispune restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor, în sensul reintegrării terenului în suprafață de 170.924,975 m.p., ce a făcut obiectul deciziei nr. 30 din data de 26.09.2008 ?i a Protocolului de predare – preluare nr. 2847 din 26.09.2008, în proprietatea publică a statului, urmând ca partea civilă, în calitate de reprezentant al Statului Român, să întreprindă toate demersurile necesare în acest sens”, se arată în minuta ÎCCJ.

Decizia DNA

Drept urmare, prin decizia nr. 30 din 26.09.2008, consiliul de administrație al Institutului a dispus, cu încălcarea dispozițiilor art. 8 din Legea nr.10/2001, restituirea în natură a Fermei Regale Băneasa, iar în aceeași zi, 26.09.2008, a fost încheiat și protocolul de predare – preluare al terenului, cu toate că acesta nu fusese identificat”, potrivit DNA.

CITEȘTE ȘI: Decizie ÎCCJ: Remus Truică, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare / Paul al României, pedeapsă de 3 ani și 4 luni / Israelienii Silberstein și Steinmetz, câte 5 ani

Afaceristul Remus Truică a fost încarcerat, după condamnarea definitivă la 7 ani de închisoare. Paul al României a fost dat în urmărire generală, în timp ce soția sa le-a spus polițiștilor că acesta ar fi în Portugalia.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Eu mă retrag. Vă urez succes! Doamne ajută!”, a fost reacția acestuia, pe pagina personală de Facebook.

Au fost condamnate și alte persoane cercetate în dosar.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW