Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fenomene meteorologice extreme în Grecia și Serbia. MAE a emis atenționări de călătorie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 decembrie 2021

Ministerul Afacerilor Externe a emis sâmbătă, 11 decembrie, atenționări de călătorie pentru Grecia și Serbia din cauza deteriorării bruşte a condiţiilor meteorologice din aceaste ţări şi al apariţiei unor fenomene extreme.

Serviciul elen de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo referitoare la deteriorarea bruscă a condițiilor meteorologice și manifestarea unor fenomene extreme (precipitații abundente, inclusiv grindină și căderi masive de zăpadă, în zonele muntoase din nordul țării, furtuni și intensificări importante ale vântului).

Fenomenele meteo extreme vor afecta treptat întreg teritoriul elen, intensitatea maximă a acestora fiind prognozată pentru regiunea Attica (Atena) în cursul zilei de 11 decembrie 2021.

Intensitatea vântului va atinge 7-8 grade pe scara Beaufort, rafalele de vânt putând ajunge izolat și la 9 grade pe aceeași scală.

Căderi masive de zăpadă în Serbia

Autoritățile sârbe au emis o avertizare meteo, pentru duminică, 12 decembrie, în contextul în care sunt prognozate căderi masive de zăpadă pe aproape întreg teritoriul și intensificări ale vântului.

Astfel, pentru regiunea Serbia de Răsărit, a fost emis un cod roșu de zăpadă, fiind așteptate căderi de peste 30 cm în 12 ore și rafale de vânt de peste 60 km/h. Pentru celelalte regiuni a fost emis un cod portocaliu de ninsoare și un cod galben de vânt, stratul de zăpadă putând ajunge la peste 10 cm în 12 h.

Populația este avertizată cu privire la îngreunarea considerabilă a circulației, precum și la riscurile de rupere a copacilor. Unele drumuri vor fi închise temporar, ca urmare a condițiilor meteo, afectând mai ales autoturismele de mare tonaj. Starea drumurilor poate fi consultată pe harta interactivă a administrației locale a drumurilor (putevi-srbije.rs). În Serbia este obligatorie echiparea autoturismelor cu cauciucuri de iarnă.

Sursa foto: Getty Images

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/fenomene-meteorologice-extreme-in-grecia-si-serbia-mae-a-emis-atentionari-de-calatorie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 97289 more Information to that Topic: mainnews.ro/fenomene-meteorologice-extreme-in-grecia-si-serbia-mae-a-emis-atentionari-de-calatorie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *