Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Femeia din Buzău care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist pe motocicletă, condamnată la 8 ani şi 3 luni de închisoare de Curtea de Apel Ploieşti

By news.ro , in Justitie Stirile zilei , at 7 martie 2022

Un complet din cadrul Curţii de Apel Ploieşti a admis, luni, apelul declarat de Anda Ioana Vlădescu, femeia de profesie psiholog care a lovit cu autoturismul un poliţist aflat pe motocicletă şi care fusese condamnată la nouă ani şi zece luni de detenţie prin sentinţă a Tribunalului Buzău. Magistraţii au dispus reducerea pedepsei cu un an şi şapte luni, reducând şi cuantumul daunelor pe care femeia trebuie să le plătească victimei.

„Admite apelul declarat de inculpata Vlădescu Anda Ioana împotriva sentinţei penale nr. 97 din data de 14 octombrie 2021, pronunţată de Tribunalul Buzău. (…) Condamnă inculpata Vlădescu Anda Ioana la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj calificat În baza art. 253 alin. 1 C.pen., condamnă inculpata Vădescu Anda Ioana la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită, inculpata urmând să execute o pedeapsă rezultantă de 8 ani şi 3 luni închisoare”, este soluţia pronunţată, luni, de Curtea de Apel Ploieşti.

Judecătorii au înlăturat din conţinutul pedepselor complementare şi accesorii aplicate femeii dispozitţa privind interzicerea drepturilor părinteşti.

De asemenea, Curtea de Apel Ploieşti a redus cuantumul daunelor morale de la 200.000 de lei la 50.000 de lei, menţinând interdicţia privind alte drepturi.

Anda Vlădescu, psiholog din Buzău, care avea 33 de ani la data faptelor, se afla în luna august a anului 2020 la volanul maşinii personale când poliţiştul Adrian Popa, angajat la Serviciul Rutier al IPJ Buzău, a observat defecţiuni la sistemul de semnalizare şi a încercat să o oprească. Pentru că şoferiţa nu a oprit, poliţistul pe motocicletă a pornit în urmărirea ei, iar la ieşirea din municipiul Buzău spre Ploieşti ea a virat spre stânga cu intenţia de a-l lovi pe poliţist, moment în care motocicleta acestuia a fost proiectată într-un autoturism care circula pe contrasens şi a luat foc.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/femeia-din-buzau-care-a-lovit-intentionat-cu-masina-un-politist-pe-motocicleta-condamnata-la-8-ani-si-3-luni-de-inchisoare-de-curtea-de-apel-ploiesti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW