Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Federația Sanitas, protest în fața Parlamentului / Sindicaliștii cer creșterea alocărilor bugetare pentru Sănătăte

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 februarie 2021

Federația Sanitas a anunțat marți că va protesta în fața Parlamentului, cerând creșterea alocărilor bugetare pentru Ministerul Sănătății.

SANITAS PROTESTEAZA ÎN FAȚA PARLAMENTULUI ! Proiectul de buget, asa cum arata acum, pune din nou SĂNĂTATEA pe un loc codaș în ceea ce privește alocarea bugetară!”, se arată într-o postare pe Facebook a Federației Sanitas.

Guvernul a aprobat în ședința de luni ultima formă a legii bugetului de stat pe anul 2021, cu avizul Consiliului Legislativ, aceasta urmând să ajungă în Parlament.

Conform formei puse în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor Publice, bugetul pe 2021 este construit pe o creștere economică de 4,3% și un deficit bugetar de 87,3 miliarde de lei, ce reprezintă 7,16% din PIB.

În ceea ce privește Sănătatea, Florin Cîțu anunța vineri că Ministerul Sănătății a primit fonduri suplimentare din Fondul de Rezervă.

Federația SANITAS continuă seria protestelor pentru un buget care sa fundamenteze UN SISTEM DE SĂNĂTATE MAI BUN și, implicit, pentru susținerea revendicărilor membrilor noștri de sindicat!”, au adăugat sindicaliștii.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW