Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Federația Sanitas, apel către Senatul României cu privire la legea carantinei și izolării. Salariații din sănătate spun că sunt sclavi din punct de vedere al drepturilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 iulie 2020 Etichete: , , ,

Federația Sanitas îi acuză pe guvernanți și pe parlamentari că “au încărcat fără discernământ desaga și așa plină de responsabilități a salariaților din sistemul sanitar”, în contextul proiectului de lege al Guvernului referitor la carantină și izolare care a venit ca urmare a deciziei CCR și care acum urmează să fie votat în Senat.

“FEDERAȚIA SANITAS a urmărit cu interes și stupoare, în ultimele 3 zile, traseul LEGII privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic și biologic!(…)Studiind modificările proiectului de lege, pe traseul legislativ, am constatat că atât guvernanții cât și parlamentarii români, indiferent de culoarea politică, au pus mână de la mână și au încărcat fără discernământ desaga și așa plină de responsabilități a salariaților din sistemul sanitar! Și dacă nu le-a fost suficient să fie numiți torționari, de acum vor putea fi numiți și distrugători de familii, de bunuri, din moment ce medicii vor fi obligați să decidă asupra libertății populației, a confiscării/distrugerii bunurilor celor suspecți și, apoteotic, asupra trimiterii minorilor în grija asistenței sociale!”, notează Federația Sanitas.

Federația mai acuză că salariații din sănătate sunt sclavi din punct de vedere al drepturilor.

“Astfel, salariații din sănătate, se găsesc într-o ipostază absolut halucinantă: sunt sclavi din punct de vedere al drepturilor/relațiilor de muncă și inchizitori din punct de vedere al obligațiilor la locul de muncă! Și toate acestea în condițiile în care același personal medical este deja epuizat psihic și fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID-19 de mai bine de 4 luni, un nou normativ de personal sau posibilități de recuperare a capacității de muncă pentru soldații în alb aflați în linia întâi! Solicităm Senatului României să analizeze cu atenție acest proiect de act normativ și să corecteze toate anomaliile pe care este pe cale să le legifereze, înainte ca personalul din spitalele publice de stat, contaminat în număr nepermis de mare cu noul virus, epuizat și supraîncărcat de reponsabilități să capituleze!”, mai arată sursa citată.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW