Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Federația Rusă, în incapacitate de plată a datoriei externe. Kremlinul dă vina pe sancțiunile impuse de Occident

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 iunie 2022

Federația Rusă a intrat luni, 27 iunie, în incapacitate de plată a datoriei externe, după ce a expirat termenul limită pentru plata unor datorii internaționale, notează Reuters. Kremlinul, în schimb, susține că plățile către creditorii internaționali au fost făcute până la data limită și că au fost blocate din cauza sancțiunilor impuse de Occident.

Termenul pentru efectuarea plăților către creditorii internaționali era de 26 iunie, iar o parte dintre aceștia au transmis că nu au primit sumele de bani datorate de guvernul rus.

Odată cu invazia rusă în Ucraina, Occidentul a tăiat accesul Rusiei la sistemul financiar global, iar plățile către creditorii internaționali au fost blocate.

Știrile legate de incapacitatea de plată a Rusiei, primele în ultimii 100 de ani, arată cât de puternice sunt acțiunile pe care SUA și aliații le-au adoptat, precum și cât de mare a fost impactul asupra economiei ruse”, le-a spus un înalt oficial american reporterilor de la Summitul G7.

Kremlinul, în schimb, a transmis că plățile aferente lunii mai au fost efectuate, dar că blocajul venit ca urmare a sancțiunilor nu reprezintă „problema” Rusiei, potrivit purtătorului de cuvânt al președinției ruse, Dmitry Peskov.

Federația rusă ar fi trebuit să facă două plăți, în valoare totală de 100 de milioane de dolari, ale căror termen a fost stabilit 27 mai și, ulterior, prelungit cu alte 30 de zile.

Ultima dată când Rusia s-a aflat în incapacitate de plată se întâmpla în anul 1998, iar în ceea ce privește incapacitatea de plată a datoriei externe, acest lucru s-a întâmplat ultima dată în timpul Revoluției bolșevice, din 1917.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW