Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


„Fata” lui Hrebenciuc, plasată de PSD în conducerea Camerei Deputaților

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 decembrie 2021

Silvia Mihalcea, unul dintre fostele colaboratoare apropiate ale lui Viorel Hrebenciu, a fost propusă de grupul parlamentar al PSD să ocupe funcţia de secretar general al Camerei Deputaților. 

Actualul secretar general, George Dumitrică, va ocupa funcţia de secretar general adjunct, în locul Silviei Mihalcea, la propunerea grupului parlamentar al PNL.

Până să ajungă în politică, Silvia Mihalcea a absolvit studiile de licență și master la Universitatea Titu Maiorescu, respectiv Universitatea Ecologică, aflate la coada clasamentului instituțiilor de învățământ superior din România.

Silvia Mihalcea are la activ două cursuri postuniversitare în domeniul securității, primul în 2007 la Colegiul Naţional de Apărare, iar cel de-al doilea la Academia SRI, în 2009.

„Fata” lui Hrebenciu

Însă ascensiunea în funcții de rang înalt nu se datorează studiilor, care evident nu o recomandau, ci legăturilor cu Viorel Hrebenciuc. Silvia Mihalcea a lucrat, timp de peste 10 ani, pentru fostul strateg al PSD pe post de colaborator, referent, expert și consilier parlamentar. I s-a spus „fata” lui Hrebenciu, după ce acesta, într-o discuție purtată cu fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, interceptată de DNA, a numit-o „fata mea”.

În 2009, la doar 29 de ani, este numită în funcția de vicepreședinte al Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, iar în 2012, după ce puterea a fost acaparată de PSD, Mihalcea este numită director general la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, funcție pe care o ocupă până în 2016.

În același an 2016 și început „cariera” în conducerea Camera Deputaților. Timp de un an a fost secretar general adjunct, apoi pentru alți trei ani a fost secretar general adjunct al acestui for.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW