Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Falsul psiholog de la Spitalul din Târgoviște, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2021

Femeia care a practicat timp de 20 de ani meseria de medic psiholog la Spitalul Județean Târgoviște fără să aibă diplomă a fost plasată în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Aceasta este cercetată pentru înșelăciune și exercitare fără drept a unei profesii sau activități. 

Dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpata PARASCHIV SORINELA, cercetată sub aspectul săvârşirii în concurs a infracţiunii continue de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 Cp şi a infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, prev. de art. 348 Cp rap. la art. 58 din legea nr. 213/2004, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cp, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.01.2021 şi până la data de 12.02.2021, inclusiv”, este decizia Judecătoriei Sectorului 5.

CITEȘTE ȘI: Percheziții în cazul unui fals psiholog care stabilea discernământul pacienților în spital / UPDATE: Femeia a fost reținută pentru 24 de ore

Femeia a fost desemnată, în anul 2016, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, să facă parte din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul spitalului.

Astfel, în perioada 2016-2018, falsul psiholog ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții spitalului, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare.

Femeia, în vârstă de 46 de ani, a studiat 2 ani la Universitatea Hyperion din București, dar a fost exmatriculată, deoarece nu a promovat toate examenele.

Prejudiciul se ridică la 367.990 de lei, reprezentând salariul pe care aceasta l-a încasat de la spital în perioada 2011-2019.

Comunicatul Direcției de Investigare a Criminalității Economice

„Astăzi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează două percheziții domiciliare, în Târgoviște, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

La data de 13 ianuarie 2021, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează două percheziții domiciliare în Târgoviște, județul Dâmbovița, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Aceasta este bănuită de inducerea și menținerea în eroare a unei unități spitalicești, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate, ce atestă faptul că ar fi fost absolventă a unei instituții superioare de învățământ, act în baza căruia și-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității angajatoare.

Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru desfășurarea activităților de urmărire penală”

Sursă foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW