Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Falsificatorii de bani, arestați preventiv. Banca prejudiciată a alertat Poliția

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 4 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Două persoane au ajuns în arestul Capitalei, după ce au fost prinse de polițiști că au falsificat bani. Potrivit Poliției Române, acestea  au reșit să  introducă 480 de hârtii false în zeci de sucursale bancare din cinci judeţe. Inițial, suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore, iar astăzi, 4 mai, instanța a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii noiembrie 2022, o unitate bancară (n.r. Unicredit Bank) a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 240.000 euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote în valoare de 500 euro falsificate. Cele două persoane care au ajuns în arest preventiv au fost surprinse pe camerele de supraveghere, cum se „camuflau”  după ce introduceau bancontele false în bancomate.

Unicredit Bank a alertat Poliția. Niciun client al băncii nu ar fi prejudiciat

Dintre acestea, doar șase bancnote au fost reținute de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate. Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, fiind cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber”, precizează Poliția Română. Prejudiciul pe care l-au creat UniCredit Bank se ridică la valoarea de 240 000 de euro. Potrivit Observator, aceasta unitate bancară a alertat Poliția și susține că niciun client nu a fost prejudiciat.

Sursă foto: DIICOT

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW