Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Facebook, Instagram și Whatsapp au picat în același timp. Problemele, resimțite de utilizatorii din întreaga lume

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2021

Facebook, Instagram, Facebook Messenger și Whatsapp, unele dintre cele mai folosite aplicații din lume, au picat luni, 4 octombrie, probleme fiind resimțite de utilizatorii din toată lumea.

Problema a fost detectată în România în jurul orei 18:30, iar, potrivit DownDetector, ce monitorizează defecțiunile site-urilor, aproximativ 100.000 de utilizatori din toată lumea au raportat aceleași defecțiuni ale platformelor deținute de Mark Zuckerberg.

Doi membri ai departamentului de securitate cibernetică al Facebook au explicat, pentru New York Times, sub protecția anonimatului, că nu ar fi vorba de un atac cibernetic, întrucât tehnologia care stă în spatele aplicațiilor deținute de Facebook diferă de la platformă la platformă și ar fi fost imposibil să pice în același timp.

John Graham-Cumming, un expert în securitate cibernetică, a precizat că problema ar fi, mai degrabă, la serverele Facebook, întrucât nu le permit utilizatorilor să se conecteze pe site-urile deținute de gigantul tehnologic: Instagram și Whatsapp.

Sursă foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW