Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Explozie în Istanbul. Guvernul raportează morți și răniți / Nu au fost identificați cetățeni români printre victime UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 noiembrie 2022

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii incidentului.

Astfel, nu au fost identificați cetățeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe

„Suntem profund întristați de veștile îngrozitoare care vin din Istanbul. Condoleanțe tuturor celor care i-au pierdut pe cei dragi în această tragedie și însănătoșire grabnică a răniților. România este alături de oamenii din Türkiye în această perioadă dificilă”, a scris șeful statului pe Twitter.

UPDATE Bilanțul morților și răniților a crescut. Șase persoane au murit și 53 au fost rănite.

UPDATE Guvernatorul orașului Istanbul a publicat o actualizare a bilanțului. Conform acestuia, s-au înregistrat patru morți și 38 de răniți.

„Potrivit primelor informații, 4 persoane și-au pierdut viața și 38 au fost rănite în explozia care a avut loc pe strada Istiklal.

Răniții noștri sunt în curs de tratament. Dorim mila lui Dumnezeu pentru cei care și-au pierdut viața și însănătoșire grabnică pentru cei răniți.

Evoluția situației va fi comunicată publicului”, a scris Ali Yerlikaya pe Twitter.

Guvernatorul regional a mai transmis că explozia a avut loc în jurul orei locale 16:20.

Știrea inițială

Cel puțin o persoană și-a pierdut viața, iar altele au fost rănite duminică, 13 noiembrie, când o explozie a izbucnit în centrul Istanbulului, relatează Reuters, citând oficiali turci. 

Cauza exploziei este, pentru moment, necunoscută.

Jurnalistul israelian Amichai Stein raportează de la fața locului că 11 persoane ar fi fost rănite.

-Știre în curs de actualizare-

Comentarii