Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Explozia de la Rafinăria Petromidia: Amendă de 50.000 de lei aplicată de Garda de Mediu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 iulie 2021

Garda Națională de Mediu a aplicat o amendă de 50.000 de lei în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, soldată cu moartea a patru persoane.

Comisarii Gărzii de Mediu din Constanța au constatat că a fost încălcată Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.

Potrivit prevederilor prezentei legi, operatorul are următoarele obligații:a) să ia toate măsurile necesare, potrivit prevederilor legislației în vigoare, pentru a preveni accidentele majore și pentru a limita consecințele acestora asupra sănătății umane și asupra mediului”, este art. 5, alin (1), lit. a din Legea nr. 59/2016.

În plus, au fost impuse măsuri referitoare la identificarea factorilor care au condus la declanșarea incendiului și refacerea documentelor impuse prin Legea menționată anterior, în vederea evitării producerii în viitor a unui alt accident, mai transmit comisarii Gărzii Naționale de Mediu.

La această dată este în desfășurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului, urmând ca organele de cercetare să se pronunțe la finalizarea acesteia”, se mai arată în comunicatul Gărzii de Mediu.

Reamintim că o explozie urmată de un incendiu s-a petrecut vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia Năvodari, în urma căreia două persoane au murit inițial, iar alte patru au fost rănite. Cei doi pacienți transferați ulterior în Germania și-au pierdut viața.

Un eveniment similar s-a petrecut în anul 2016, două persoane pierzându-și viața, însă nici până acum Judecătoria Constanța, prima instanță, nu a pronunțat un verdict.

Sursă foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW