Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Explozia de la Arad: Lucian Bode anunță că Poliția va verifica societățile care comercializează explozibili

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 iunie 2021

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunțat că a dispus verificarea, la nivel național, a tuturor societăților care comercializează explozibili, după explozia de la Arad, soldată cu moartea unui om de afaceri. 

Aşa cum, de exemplu, la Oneşti, am verificat peste 500.000 de petiţii în 24 de luni, tot ce înseamnă plângeri, care nu aveau caracter penal, dar aveau anumite elemente de ameninţare, la fel am făcut şi aici, am dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează produse de acest gen(n.r. explozibili) la nivel naţional şi, cu siguranţă, de aici ne va rezulta şi o imagine a ceea ce înseamnă această piaţă în România”, a declarat Lucian Bode, miercuri, la sediul MAI, citat de Agerpres.

Ministrul de Interne susține că e vorba de un element pe care Poliția Română îl ia în calcul, dar a subliniat că ancheta în cazul de la Arad este coordonată de Parchetul General.

Noi, Ministerul Afacerilor Interne, suntem implicaţi pentru a sprijini această anchetă cu structuri de la toate direcţiile, astfel încât, în cel mai scurt timp, autorul, autorii să fie traşi la răspundere”, a adăugat ministrul.

Lucian Bode a mai afirmat că, raportat la evenimente similare ce au fost dejucate în trecut, este posibil ca explozia de sâmbătă să fi putut fi evitată înainte de a se produce.

Ancheta, pentru „omor calificat cu premeditare”

Oamenii legii au făcut marți mai multe percheziții la locuințele și firmele ce aparțin familiei omului de afaceri Ioan Crișan. Între timp, Parchetul General continuă cercetările pentru omor calificat cu premeditare.

O mașină a explodat, sâmbătă dimineața, în parcarea unui supermarket din Arad. La volanul autoturismului s-ar fi aflat Ioan Crișan, un cunoscut om de afaceri pe plan local, fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW