Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Expertul în energie Dumitru Chisăliță, despre modificările propuse la „Legea offshore”: Nu am făcut un pas înainte, ci din contră

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2022

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, nu vede cu ochi buni modificările la „Legea offshore”, adoptate de coaliția de guvernare. 

Dumitru Chisăliţă a afirmat că sunt două aspecte care trebuie îmbunătăţite în lege, şi anume că nu se stimulează foarte mult partea de cercetare, pentru descoperirea de noi zăcăminte iar al doilea element important este că banii colectaţi din supraimpozit vor fi folosiţi pentru dezvoltarea reţelei de distribuţie a gazelor.

„Din păcate, ştim că acest combustibil este gândit la nivel europpean să asigure doar trecerea către altă formă de combustibil. Cred că noi dezvoltăm nişte investiţii pe care în curând va trebui să le oprim, nu cred că este bună o astfel de abordare”, a spus acesta, precizând că aceşti bani trebuiau folosiţi în reducerea pierderilor, în eficienţa locuinţelor, în folosirea energiei regenerabile.

„Adunăm nişte bani pe care îi dăm în reţele pe care peste câţiva ani de zile le închidem”, a mai spus Chisăliţă.

„Per total, eu aştept foarte mult să văd care este părerea investitorilor care au activităţi de exploare a gazelor naturale în zona Mării Negre, mi se pare că nu am făcut un pas înainte cu această lege ci din contră, cam bătem pasul pe loc. Sunt curios să văd opinia investitorilor”, a mai declarat acesta.

 

Comentarii


  • Wow, fantastic blog format! How long have you ever been blogging
    for? you make blogging glance easy. The overall look of your website is wonderful, as well as the
    content material! You can see similar here sklep

  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/expertul-in-energie-dumitru-chisalita-despre-modificarile-propuse-la-legea-offshore-nu-am-facut-un-pas-inainte-ci-din-contra/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW