Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24” la Marea Neagră: Peste 2.200 de militari din mai multe state şi 135 de mijloace tehnice vor participa

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Peste 2.200 de militari din mai multe state și 135 de mijloace tehnice vor lua parte, timp de două săptămâni, la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”, care se va desfășura în Marea Neagră, în zona costieră și în Delta Dunării.

Conform anunțului făcut vineri de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, Forțele Navale Române vor coordona exercițiul multinațional „Sea Shield 24” în perioada 8 – 21 aprilie. La acest exercițiu vor participa 12 state aliate și partenere, printre care Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii. De asemenea, vor fi implicate și celelalte categorii de forțe din cadrul Armatei României, precum și structuri din sistemul național de apărare.

“Peste 2.200 de militari şi 135 de mijloace tehnice (27 de nave maritime şi fluviale, 17 aeronave şi 91 de autovehicule şi ambarcaţiuni) se vor antrena în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu şi în Delta Dunării, pentru misiuni de combatere a activităţilor ilegale pe mare şi fluviu, controlul maritim şi fluvial, căutare şi salvare pe mare, acordarea asistenţei unei nave aflate în dificultate şi asigurarea securităţii la nivelul infrastructurii critice”, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Ei au afirmat că exercițiul multinațional „Sea Shield 24” reprezintă cel mai complex eveniment condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, în cadrul anului de instrucție 2024. Acesta are ca scop promovarea inițiativelor și intereselor României la nivel regional și internațional, precum și îmbunătățirea nivelului de interoperabilitate între forțele participante.

“Totodată, se urmăreşte optimizarea efortului interinstituţional şi sincronizarea ciclurilor de planificare la nivelul Forţelor Navale, în cooperare cu celelalte categorii de forţe.

Prima ediţie a Exerciţiului multinaţional „Sea Shield” a avut loc în anul 2015, scenariile acestuia fiind adaptate continuu pentru a răspunde, rapid şi eficient, la întregul spectru de ameninţări la adresa securităţii şi stabilităţii regionale”, au mai precizat reprezentanţii MApN.

Ceremonia de deschidere a exerciţiului se va desfăşura în data de 8 aprilie, între orele 08.50 – 10.00, în portul Constanţa, la Terminalul Pasageri.

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW